Kesälahden osuuspankin tiedote pankkiin pyrkineistä uukuniemeläisistä lampaista räjäytti some-pankin

Torstaiaamuun mennessä juttu oven takana jonottaneista lampaista oli tavoittanut jo 45 000 ihmistä.

Toni Ruokanen

Osuuspankin ovella oli harvinainen näky, lampaita ja jonoksi asti.
Osuuspankin ovella oli harvinainen näky, lampaita ja jonoksi asti.

Kesälahden Osuuspankin verkkosivuilla kerrottiin keskiviikkona, että pankkiin oli jonoksi asti uusia asiakkaita, mikä on hyvin harvinaista.

Kuvassa oli viisi lammasta ihmettelemässä, miksi ovi ei aukea.

Lehdet olivat napanneet pankin tiedotteen ja lukijat olivat jakaneet sitä moneen kertaan. Torstaiaamuun mennessä tapahtuma oli tavoittanut jo 45 000 ihmistä.

— Niin hyvää ja painavaa asiaa verkkosivuille ei saa, että se herättäisi suurempaa mielenkiintoa. On erinomainen saavutus, jos pystymme joskus tavoittamaan 2 000 ihmistä. Sitten kun mennään täysin asian vierestä, niin saamme hetken paistatella valokeilassa, kertoo toimitusjohtaja Toni Ruokanen tyytyväisenä some-pankin räjäytyksestä.

Lampaat olivat Uukuniemen pitäjästä Suurtuvan tilalta, josta Pro Kesälahti -yhdistys oli vuokrannut ne kesäksi maisemanhoitotehtäviin.

Viisi lammasta laidunsi pankin läheisyydessä. Todennäköisesti ne ovat kurkotelleet syötävää aidan takaa, jolloin se on antanut periksi. Karkulaiset saatiin nopeasti Kesälahden keskustasta kiinni ja lampurit kävivät hakemassa ne kotiin.

Toni Ruokanen 

Pankki reagoi nopeasti ja tekaisi uuden kyltin oveen.
Pankki reagoi nopeasti ja tekaisi uuden kyltin oveen.

Nopeasti toimittiin myös pankissa. Kun toimitusjohtaja huomasi, että lammaskuva herätti huomiota ja hilpeyttä sosiaalisessa media, päätti hän takoa niin kauan kuin rauta on kuuma.

— Pieni pankki pystyy reagoimaan asioihin ketterästi, viittaa Ruokanen myös oveen ilmestyneeseen kylttiin.

Ovessa on kieltomerkki koirille, mutta tätä nykyä myös lampaille.

— Hyvät asiakkaamme. Hetken asiaa mietittyämme olemme päätyneet tasa-arvoiseen kohteluun myös eläinten osalta. Emme halua pahoittaa koiranomistajien mieliä, ja myös allergiasta kärsivien on turvallista tulla jatkossakin asioimaan meillä, pankki tiedottaa kieltomerkkiin liittyen.

Pankissa heräsi myös keskustelu siitä, mitä sana maaseutupankki tarkoittaa.
— En ole kuullut, miten se määritellään tai mitkä ovat kriteerit, mutta olivatpa ne mitkä tahansa, meidän pankki todennäköisimmin täyttää ne, sanoo Ruokanen.

Lampuri Maaret Berg-Tynkkynen antoi facebookissa pankille pisteet nopeasta reagoinnista ja hyvästä huumorintajusta.
Kommenteissa kehutaan myös hyvin koulutettuja lampaita.
— Finanssitaju vai rahanhaju vai mikä lie tuonut ne ovelle, pohtii Ruokanen.