Savonlinnaan toukokuussa tullut fysiopalvelu laajentaa nyt myös kotihoitopalveluihin

Yritys avasi toukokuussa fysiopisteensä Heikinpohjantielle. Kysyntä palveluille on ollut seudulla suurta.

Tuoma Ylenius

Debora Fysion kotihoitopiste avataan fysiopisteen naapuriin. Palveluesimies Pirjo Hämäläinen kertoo kysynnän olleen seudulla suurta.
Debora Fysion kotihoitopiste avataan fysiopisteen naapuriin. Palveluesimies Pirjo Hämäläinen kertoo kysynnän olleen seudulla suurta.

Fysioterapiapalveluja tarjoava Debora Fysio avasi toukokuussa fysiopisteensä Savonlinnaan. Syyskuun ensimmäisestä päivästä lähtien yritys tarjoaa myös kotihoitopalveluja seudulla. Kotihoidon toimipiste avataan fysiopisteen naapuriin Heikinpohjantien Venla-talossa. Kotihoito kattaa Savonlinnan ja ympäryskunnat.

— Ihan kysynnästä johtuen olemme perustaneet myös kotihoitopuolen tänne Savonlinnaan, kertoo palveluesimies Pirjo Hämäläinen. Hänen toimialueenaan ovat Kuopion, Iisalmen ja Savonlinnan alueet.

Palvelut ovat tarjolla jokaisena viikonpäivänä. Päivystysaika on päivittäin kello 7—21.

— Useilla on sellainen mielikuva kotihoidosta, että siinä on liian kiire. Meillä vähimmäisaika kotikäyntiin on puoli tuntia. Haluamme mennä asiakkaan ehdoilla.

Kotihoitopalveluihin kuuluu fysioterapian lisäksi muun muassa kotisiivousta, lapsiperhepalveluita, omaishoidon tukea ja henkilökohtaista avustamista.

— Tämän päivän trendi on se, että myös vaikeasti vammaiset lapset ovat useimmiten kotona, eivät hoitokodissa.

Tuomas Ylenius

Deboran palveluesimies Pirjo Hämäläinen (vas.) ja työfysioterapeutti Mari Arpinen yrityksen toimipisteen edustalla Heikinpohjassa.
Deboran palveluesimies Pirjo Hämäläinen (vas.) ja työfysioterapeutti Mari Arpinen yrityksen toimipisteen edustalla Heikinpohjassa.

Usein aloitetaan siivouksesta

Hämäläisen mukaan kotisiivous on yleensä ensimmäisiä palveluita, mitä omaiset tilaavat Deboralta. Siivouksen hoitaa yleensä lähihoitaja, joka pystyy käynnin perusteella arvioimaan yhdessä omaisten kanssa sen, olisiko tarvetta muille palveluille.

— Olen aina painottanut sitä, että vanhusta ei vain passata kotiin, vaan hän on aktiivisesti mukana kuntoutuksessa omien voimavarojensa mukaan.

— Ja jos on esimerkiksi neurologista pulmaa, niin voidaan vaikka pelata muistipeliä tai laulaa jokin laulu kesken hoitojen.

Tällä hetkellä Deboralla työskentelee Savonlinnan alueella kaksi fysioterapeuttia ja kaksi hoitajaa.

— Minulla on reservissä työntekijöitä, joten heti pystytään lisäämään määrää sinne, missä tarvitaan lisävoimia. Tilanne voi olla vaikka heti ensi viikolla erilainen.

Debora myytiin marraskuussa MB Rahastojen omistajuuteen. Pirjo Hämäläinen aloitti Deborassa jo silloin, kun kyseessä oli perheyritys.
Liiketoiminnan kasvu on ollut Hämäläisen mukaan suurta.

— Kysyntää on koko ajan yksityisellä sektorilla. Savonlinnassa emme ole vielä edes markkinoineet, ja silti meillä on jo paljon asiakkaita.