Enonkosken keskustalaisilta tiukkaa kritiikkiä puoluejohdolle – "Kävellään itsenäisten kuntien itsemääräämisoikeuden yli unohtaen keskustalainen ideologia"

Kannanotossa korostetaan, että Enonkoskella on vakaasti harkittu asiaa ja päädytty Pohjois-Savon kannalle.

Enonkosken keskustalaiset päättäjät haluavat Pohjois-Savoon ja ihmettelevät puoluejohdon linjauksia.
Enonkosken keskustalaiset päättäjät haluavat Pohjois-Savoon ja ihmettelevät puoluejohdon linjauksia.

Enonkosken keskustan paikallisyhdistys antaa tiukkaa palautetta Suomen Keskustan puoluejohdolle sote- ja maakuntauudistuksesta.

Keskustan puoluehallitukselle ja tänä iltana Sulkavalla kokoontuvalle Keskustan Itä-Savon piirin vuosikokoukselle osoitetussa kannanotossa paikallisyhdistys ihmettelee keskustan suhtautumista kunnalliseen itsehallintoon.

Kannanotossa todetaan, kuinka kunnan keskustalaiset ovat hämmästyneenä seuranneet tiedotusvälineistä Suomen Keskustan istuvien ministereiden ja puoluehallituksen kannanottoja sote- ja maakuntavalmistelusta Itä-Savon kuntien osalta.

Vakaan harkinnan tuloksena olemme päätyneet Pohjois-Savon suuntaan kuten myös muut Itä-Savon kunnat.

– On erikoista, että Suomen Keskusta tai sen johtavat tahot yrittävät kävellä itsenäisten kuntien itsenäisen päätöksenteon ja itsemääräämisoikeuden ylitse. Meidän on keskustalaisina vaikea ymmärtää, että alueiden ja kuntien puolue tällä tavoin ylenkatsoo alueellista ja paikallista tahdon ilmaisua, kannanotossa hämmästellään.

Kannanotossa korostetaan, että Enonkoskella on vakaasti harkittu ja keskusteltu keskustalaisten piirissä ja eri poliittisten tahojen kanssa sote- ja maakuntavalmistelusta ja eri suuntautumisvaihtoehdosta, ja tehty niistä yksimielisiä päätöksiä.

– Vakaan harkinnan tuloksena olemme päätyneet Pohjois-Savon suuntaan kuten myös muut Itä-Savon kunnat, kannanotossa sanotaan.

Enonkosken keskustalaiset toteavat lisäksi Keskustan Itä-Savon piirin kokoukselle ja Suomen Keskustan puoluehallitukselle, että puoluehallituksen ja Suomen Keskustan istuvien ministereiden antamat lausunut Itä-Savon sote- ja maakuntavalmistelun suunnasta ovat keskustan alue- ja kuntaideologian vastaisia. Keskustajohto ottaa kantaa Itä-Savon sote-suuntaan ottamatta huomioon kuntien omaa tahtotilaa ja kuntien itsemääräämisoikeutta.

Uusimmat uutiset