Runkovesiputken uusiminen sekoittaa Olavinkadun liikennettä Miljoonatalon alapuolella

Vain kaksi kaistaa käytössä. Väliakaisia järjestelyjä kolmen viikon ajan torstaista alkaen.

Yhtä aikaa runkoputken uusimisen kanssa korjataan Olaviankatua.
Yhtä aikaa runkoputken uusimisen kanssa korjataan Olaviankatua.

Torstaina alkava runkovesijohdon uusiminen Miljoonatalon ja Hesburgerin välissä sekoittaa liikennettä Olavinkadulla kolmen viikon ajan. Muutoksia tulee myös pysäköintiin. Hesburger sekä Miljoonatalon yritykset ja asukkaat ovat remontin ajan väliaikaisen vedensyötön varassa.

Savonlinnan vesi korvaa ikääntyneen, vuonna 1975 rakennetun valurautaisen vesijohdon ja kaivaa uutta putkea maan alle 64 metriä.

Putki kulkee Olavinkadun ali Verkkosaarenkadulle. Kadut kaivetaan putken kohdalta auki. 

–Kaksi ensimmäistä viikkoa ovat pahimmat. Olavinkadulla on käytössä vain kaksi kaistaa ja liikenneyhteydet kiinteistöihin turvataan erityisjärjestelyin, kertoo verkostoteknikko Juha Pietarinen Savonlinnan vedestä.

Runkoputkiremontti  etenee Olavinkadun ali Verkkosaarenkadulle.

Ensin suljetaan Puistokadun puoleiset ajokaistat

Työ alkaa palopostilta, joka sijaitsee Olavinkadun varressa Verkkosaarenkadun liittymää vastapäätä. Puistokadun puoleinen jalkakäytävä suojataan kaiteella, ja Puistokadun puoleiset ajokaistat suljetaan kokonaan liikenteeltä. Liikenne siirtyy Miljoonakadun puoleisille kaistoille, joista toisen ajosuunta muuttuu.

Toisessa vaiheessa työmaa siirtyy kadun toiseen reunaan Miljoonatalon nurkalle ja liikenne Puistokadun puolelle.

Kolmannessa vaiheessa liikenne Olavinkadulla normalisoituu, ja Verkkosaarenkadun liittymää levennetään alkupäästä väliaikaisesti niin, että sekä putkityömaa että ajoliikenne mahtuvat kadulle yhtä aikaa.

Neljännessä vaiheessa työmaa etenee Verkkosaarenkadun loppuosalle ja Miljoonatalon takana oleva parkkipaikka on taas käytössä. Verkkosaarenkadun varteen ei työmaan aikana saa pysäköidä.

Jalankulkijan ja pyöräilijän elämää sotkee lisäksi se, että Miljoonakadun edessä olevan jalkakäytävän päällystystyöt ovat vaiheessaan. Vanha asvaltti on kuorittu pois, ja tilalle on tuotu sepeliä. Uusi asvaltti puuttuu vielä. Olavinkadun remontti jatkuu lokakuulle saakka.

Kiinteistöihin väliaikainen vedensyöttö

Hesburgerin ja Miljoonatalon yrityksiin ja kotitalouksiin järjestetään väliaikainen talousvedensyöttö. Väliaikaisen vedensyötön kytkentä ja poispurkaminen aiheuttavat noin tunnin mittaiset keskeytykset vedenjakelussa. 

—Koska veden virtauksessa tapahtuu muutoksia, voi se aiheuttaa hetkittäisiä muutoksia veden laadussa. Vettä tulee juoksuttaa ennen käyttöä, neuvoo Pietarinen. 

Putkistosta voi mahdollisesti irrota veteen rautaa ja mangaania, ja vesi voi värjäytyä ruskeaksi.

–Kumpikaan näistä aineista ei ole myrkyllistä, ja vettä voi juoda. Vähän raudan makua voi olla, Pietarinen rauhoittelee.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet