Keittiöveitsellä miestään iskeneelle naiselle vaaditaan käräjillä kovaa tuomiota — Vastaaja kiistää pyrkineensä vahingoittamaan uhria tahallisesti

Savonlinnassa viime vuoden lopulla tapahtuneesta väkivallanteosta pitää kihlakunnansyyttäjän mukaan langettaa tekijälle ehdotonta vankeutta.

Tuija Pauhu

Etelä-Savon käräjäoikeudessa alettiin käsitellä tiistaina oikeusjuttua, jossa vaaditaan ehdotonta vankeustuomiota Savonlinnassa keittiöveitsen kanssa riehuneelle naiselle.
Etelä-Savon käräjäoikeudessa alettiin käsitellä tiistaina oikeusjuttua, jossa vaaditaan ehdotonta vankeustuomiota Savonlinnassa keittiöveitsen kanssa riehuneelle naiselle.

Syyttäjä vaatii väkivaltaisesti miestään kohtaan käyttäytyneelle naiselle ensisijaisesti tuomiota tapon yrityksestä.

Käräjille johtaneet tapahtumat olivat sattuneet Savonlinnassa uudenvuoden aattona viime vuonna. Naiselle luettiin syyte lisäksi 14-vuotiaan poikansa pahoinpitelystä.

Kihlakunnansyyttäjä katsoo, että vastaaja on tuomittava teostaan ehdottomaan, reilun kolmen vuoden mittaiseen vankeusrangaistukseen. Vaihtoehtoisesti syyttäjä vaatii naiselle tuomiota törkeästä pahoinpitelystä.

Vastaaja oli syytteen mukaan uhannut suusanallisesti tappaa miehensä, eikä tilanne jäänyt vain uhkailuksi. Nainen oli hakenut alakerran keittiöstä teräväkärkisen keittiöveitsen.

Yläkertaan tultuaan hän oli lyönyt miestä veitsellä yläkautta, miehen ylävartaloa kohden, ja osunut veitsellä uhrin vasempaan ojentajalihakseen.

Mies oli ollut aluksi selin veitsellä iskeneeseen naiseen nähden. Puolustautuessaan mies sai keittiöveitsestä vielä osumia käsiinsä ja sormiinsa.

Lopulta mies sai veitsen naiselta pois. Veitseniskuista aiheutui uhrille vasempaan ojentajalihakseen ja vasemman käden sormiin vertavuotaneet haavat.

Syyttäjä huomauttaa, että uhrilla oli ollut päällään sisävaatteiden lisäksi paksu villakangastakki. Paksu takki oli syyttäjän käsityksen mukaan vaikuttanut siihen, ettei uhri saanut kahakassa hengenvaarallisia vammoja.

Tekovälineen ja veitseniskujen määrä huomioiden, samoin kuin se, että nainen oli kohdistanut veitseniskut ihmisen elintärkeitä elimiä kohti, hänen on pitänyt syyttäjän mukaan ymmärtää, että menettelynsä voi aiheuttaa uhrin todennäköisen kuoleman.

Siksi syyttäjä katsoo, että vastaaja on yrittänyt tappaa miehensä tahallisesti.

Vastaaja on taas esitutkinnassa todennut, ettei hänen tarkoituksenaan ollut osua veitsellä uhriin, vaan veitsi oli osunut häneen vahingossa käsirysyn yhteydessä.

Pahoinpitelystä nainen sai syytteen siksi, että hän oli haastehakemuksen mukaan tehnyt väkivaltaa 14-vuotiaalle pojalleen joko lyömällä tai huitaisemalla häntä kädellään kasvoihin vasemman ohimon seudulle.

Pojalle aiheutui tästä hetkellistä kipua. Riidattomana voidaan syyttäjän käsityksen mukaan pitää, että naisen käsi on osunut pojan kasvoihin.

Sen sijaan riitaa on siitä, onko kyseessä ollut tahallinen teko vai vahinko

Edelleen syyttäjä vaatii, että vastaaja pitää rangaistukseen tuomitsemisen yhteydessä määrätä vangittavaksi, koska hänet tulee tuomita yli kahden vuoden pituiseen, ehdottomaan vankeuteen.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut