Kansanedustajat eivät usko, että Savonlinnasta lähitulevaisuudesta päästäisiin junalla Huutokoskelle

Kansanedustajat vierailivat MTK-Punkaharju ry:n ja Punkaharjun Yrittäjät ry:n järjestämässä aamukahvitilaisuudessa hotelli Punkaharjussa maanantaina.

Tuija Pauhu

Kansanedustajat Kaj Turunen, Heli Järvinen ja Hanna Kosonen (oikealla) eivät usko, että junat saadaan kulkemaan Savonlinnasta Huutokoskelle.
Kansanedustajat Kaj Turunen, Heli Järvinen ja Hanna Kosonen (oikealla) eivät usko, että junat saadaan kulkemaan Savonlinnasta Huutokoskelle.

Kukaan kolmesta savonlinnalaisesta kansanedustajasta ei usko, että Savonlinnasta Huutokoskelle päästäisiin lähiaikoina kuskaamaan puutavaraa junalla.

Tämä kävi ilmi MTK-Punkaharju ry:n ja Punkaharjun Yrittäjät ry:n järjestämässä aamukahvitilaisuudessa hotelli Punkaharjussa maanantaina.

Pitäisi mennä teollisuudelta suora viesti Liikennevirastolle, että rataa tarvitaan. - Hanna Kosonen

Heli Järvinen (vihr.) sanoi, että Savonlinna—Huutokoski-rataa aikanaan ajettiin kunnostettavaksi ja sähköistettäväksi. Sähköistäminen jäi kuitenkin tekemättä, ja VR on ilmoittanut, että radan käyttö edellyttää sähköistämistä.

— Olen epäuskoinen, että se saataisiin tehtyä. Pelkästään ratasillan saaminen Laitaatsalmeen ei auttaisi. Järvinen sanoi.

Kaj Turunen (sin.) ei luota että rata tulisi käyttöön sähköistyksen jälkeenkään. Sen lisäksi hänen mielestään pitäisi saada VR:lle kilpailijoita

Hanna Kosonen (kesk.) sanoi, että myös aitoa tarvetta radalle pitää olla.

— Pitäisi mennä teollisuudelta suora viesti Liikennevirastolle, että rataa tarvitaan. Sähköistystä odottavia ratoja on aika paljon, Kosonen sanoi.