Tiestön kunto puhuttaa renkaanvaihdossa — "Tiet ovat paikoin aivan luokattoman huonossa kunnossa"

Rengas-Savotan yrittäjä Vesa Pietarinen kertoo kolmen asiakkaansa rikkoneen autostaan renkaan samaan kuoppaan Valtatie 14:llä lyhyessä ajassa.

Timo Seppäläinen

Savonlinnassa on kiivain renkaanvaihtosesonki taittumassa. Puheenaiheista merkittävin on tiestön heikko kunto. Kelirikko näkyy ja tuntuu etenkin alemmalla tieverkolla.
Savonlinnassa on kiivain renkaanvaihtosesonki taittumassa. Puheenaiheista merkittävin on tiestön heikko kunto. Kelirikko näkyy ja tuntuu etenkin alemmalla tieverkolla.

Renkaanvaihdossa alkaa olla kiivain sesonki taittunut, mutta puheenaihe pysynee teiden kunnossa vielä pitkään.
Rengas-Savotan yrittäjä Vesa Pietarinen sanoo tieverkon surkean kunnon puhuttaneen tänä keväänä hyvin paljon.

Pelkästään Rengas-Savottaan Savonlinnan Mertalaan tuli lyhyellä aikavälillä kolme henkilöautoa rikkoutuneen renkaan vuoksi.

Kaikki olivat ajaneet samaan Valtatie 14:ssä olleeseen kuoppaan lähellä ABC-asemaa ja Kellarpellon risteystä. Kuoppa oli valvontakameran läheisyydessä eli varsin lähellä väliaikaista kiertoliittymää Laitaatsalmen siltatyön länsipäässä.

Matti Louekoski hymähti, että onneksi työhistoriassa ei ole liikenneministerin pestiä.

Nyt kuoppa on saatu täytettyä.
— Yksi henkilöautoista tuli hinattuna, koska vannekin meni rikki, Pietarinen kertoo.

Kuoppaan rikkoutunut rengas ei periaatteessa jää autoilijan itsensä maksettavaksi. Tienpitäjällä on vastuunsa, ja vakuutuskin korvaa tietyltä osin.
— Tiet ovat paikoin aivan luokattoman huonossa kunnossa. 10 vuotta sitten Suomessa naurettiin Venäjän tiestölle, mutta nyt ollaan samassa jamassa. En toivo asiakkaita tällaisten haaverien tuomana, sanoo Pietarinen.

Ihan normaali kesärengassesonki on Pietarisen toiveissa. Hän kertoo tänä keväänä etenkin vähämeluisuuden olleen valttia rengaskaupoissa.
— Autot ovat niin hiljaisia nykyään, että ihmiset eivät halua rengasmeluakaan häiritsemään.

Puolet vuodestaan kesämökillään Kerimäellä viettävät Matti ja Pirjo Louekoski ovat myös huomanneet tiestön rapautumisen. 

Valtiovarain-, opetus- ja oikeusministerinä 1970-, 80- ja 90-luvulla toiminut Matti Louekoski hymähti, että onneksi työhistoriassa ei ole liikenneministerin pestiä.
— Pienemmät tiet ovat reikiä täynnä. Poliittisesta valinnasta tässä on kysymys. On päätetty, että pidetään vain pääliikenneväylät kunnossa. Sivutiestö kärsii siitä, hän sanoi.

Eini Henttonen Savonlinnasta toi VW Golfinsa renkaanvaihtoon lauantaina. Hän on tottunut käyttämään asiantuntijaliikkeen palvelua.
— Olen kiinnittänyt huomiota, miten huonossa kunnossa osa teistä on nykyään. Monttua oli paljon myös tänne ajaessani, hän totesi.
Henttonen käyttää rengasliikkeen kausisäilytystä. Se kustantaa 50 euroa per vaihtoväli, kun pelkkä renkaanvaihto maksaa 30 euroa.
Se tuntuu sopuhinnalta, kun saa aina pestyt renkaat ajovalmiina käyttöön.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet