Parikkala ja Rautjärvi suunnittelevat ruoka-, puhtaus- ja teknisten palvelujen yhtiöittämistä: JHL:n mukaan suunnitelmat "uhkaavat palveluita ja työehtoja", kunnanvaltuustot kokoustavat asiasta maanantaina

Yhtiöittämissuunnitelma on ollut tapetilla viime vuoden marraskuusta asti.

Jasmin Ojalainen

Rautjärven ja Parikkalan kuntien valtuustot kokoustavat yhtiöittämisestä tulevan viikon maanantaina. Arkistokuva vuodelta 2018.
Rautjärven ja Parikkalan kuntien valtuustot kokoustavat yhtiöittämisestä tulevan viikon maanantaina. Arkistokuva vuodelta 2018.

Parikkalan ja Rautjärven marraskuussa alkanut ruoka-, puhtaus- ja teknisten palvelujen yhtiöittämissuunnitelma etenee kun kuntien omat valtuustot käsittelevät asiaa maanantain 15.6. kokouksissa.

Valtuustojen ensi viikon kokouksen päätösten mukaisesti yhtiöittämisen valmistelua jatketaan tai yksityiskohtia tarkennetaan. Perustettavalle yhtiölle täytyy sen jälkeen laatia muun muassa liiketoimintasuunnitelma ja so

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto (JHL) julkaisi alkuviikosta tiedotteen, jossa se kyseenalaisti yhtiöittämissuunnitelmaa.

JHL:n Kaakkois-Suomen aluepäällikkö Hannu Repo pelkää yhtiöittämisen heikentävän esimerkiksi ruoan laatua.

– Annetaanko ruoan laadun kärsiä säästöjen toivossa? Pitkät kuljetusmatkat eivät ainakaan paranna ruoan laatua. Ruokapalveluissa käytetään tällä hetkellä myös lähituottajien tuotteita. Onko tämä jatkossa mahdollista, jos toiminta ulkoistetaan, Repo kysyy tiedotteessa.

Kunnanjohtaja näkee yhtiöittämisen mahdollisuutena

Kunnanjohtaja Vesa Huuskosen mukaan toiminnot pysyvät lähtökohtaisesti entisen kaltaisena, kunhan luotettavia lähipalvelujen tuotteita on saatavilla.

– Näen, että lähituottajien hyödyntäminen voi tulevaisuudessa olla vielä nykyistäkin tehokkaampaa kun kaksi keskuskeittiötä saatetaan yhteisen johdon alle, Huuskonen toteaa.

Kunnanjohtaja korostaa kyseessä olevan kahden pienen peruskunnan ruokahuollon yhdistämisestä. Ruoan laadun kärsimiseen hän ei usko, sillä Suomessa on tarkat hygieniasäännökset.

Kommentoidut