Eksoten toimitusjohtajavalinnassa jäljellä neljä hakijaa – Soveltuvuustestit järjestetään tällä ja ensi viikolla

Kai Skyttä

Eksoten päätoimipaikka on Lappeenrannassa, mutta maakunnan pohjoispäässä sijaitseva Parikkala kuuluu myös sairaanhoitopiirin toiminta-alueeseen.
Eksoten päätoimipaikka on Lappeenrannassa, mutta maakunnan pohjoispäässä sijaitseva Parikkala kuuluu myös sairaanhoitopiirin toiminta-alueeseen.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) uuden toimitusjohtajan valinta on edennyt loppusuoralle. Valintaa tekevä työryhmä on valinnut neljä hakijaa soveltuvuustesteihin, jotka järjestetään tällä ja ensi viikolla.

Soveltuvuustesteihin valitut ovat Tuula Karhula, terveys- ja vanhustenpalvelujen johtaja (Eksote), lääketieteen tohtori, Executive MBA., Jukka Mattila, johtajaylilääkäri (Lapin sairaanhoitopiiri), lääketieteen lisensiaatti, hallinnon pätevyys, Ilkka Naukkarinen, hallintojohtaja (Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä), kauppatieteiden maisteri ja Timo Saksela, vt. toimitusjohtaja, operatiivinen johtaja (SYNLAB Suomi, Cityterveys Oy), valtiotieteiden maisteri.

Eksoten hallituksen puheenjohtaja Marja-Liisa Vesterinen kertoo, että valintatyöryhmä saa testien tulokset 13. toukokuuta pidettävään kokoukseensa ja tekee esityksen Eksoten hallitukselle. Hallitus päättää kokouksessaan 29. toukokuuta, ketä se esittää valittavaksi ja valtuusto käsittelee hallituksen esitystä 12. kesäkuuta.

Vesterinen kuvailee nelikkoa vahvaksi kokemukseltaan ja näkemykseltään.

— Heillä on myös vankkaa näyttöä. Vahvuudet eivät jää vain puheen tasolle, vaan organisaatiot, joissa he ovat olleet johtajina, ovat menneet hyvin eteenpäin.

Eksote toimitusjohtajahakuun tuli 19 hakijaa jatketun hakuajan jälkeen.

Luetuimmat