Savonlinnan normaalikoululle huippumenestystä: Metsälä ja Komu voittivat pääpalkinnon ”Paras opetusteknologian käyttö/elearning” -kategoriassa

Kansainvälisen koulutusalan GESS Education Awards 2018 -tapahtuman pääpalkinto myönnettiin Aleksi Komulle ja Sanna Metsälälle.

Tuija Pauhu

Digioppiminen on tärkeä osa Savonlinnan normaalikoulun arkea.
Digioppiminen on tärkeä osa Savonlinnan normaalikoulun arkea.

Savonlinnan normaalikoulun lehtori Sanna Metsälä ja IT-suunnittelija Aleksi Komu voittivat kansainvälisen koulutus- ja messutapahtuman GESS Education Awards 2018 pääpalkinnon ”Paras opetusteknologian käyttö/elearning” -kategoriassa eilen keskiviikkona Dubaissa, kertoo Itä-Suomen yliopisto tiedotteessaan.

Metsälä ja Komu kertovat, että Savonlinnan normaalikoulussa tehty työ on ainutlaatuista maailmassa ja oppimisen digitalisointi on tehty tavalla, johon muut vasta pyrkivät.

– Keskiössä ovat olleet tulevaisuuden taidot. Henkilökohtaiset laitteet ovat mahdollistaneet koulukulttuurin muutoksen ja systemaattisen pedagogiikan kehittämisen Metsälä tiivistää.

Komu kertoo, että tällä hetkellä Savonlinnan normaalikoulussa kokeillaan ja kehitetään tekoälyn ja yhdistetyn todellisuuden mahdollisuuksia osana oppimista ja opettamista.

Molemmat iloitsevat Suomen näkyvyydestä GESS-tapahtumassa. Aleksi Komun mukaan tunnelmat ovat Dubaissa olleet aivan mahtavat.

– Suomea ja Suomen opetussuunnitelmaa todella arvostetaan maailmalla. GESS-koulutustapahtuman järjestäjät ovat toivoneet yhteistyötä kanssamme Suomen näkyvyyden lisäämiseen ensi vuoden tapahtumassa, kertoo Sanna Metsälä.

GESS on vuosittainen kansainvälinen koulutusalan messutapahtuma, joka kokoaa yhteen kaikkien alojen koulutusosaajia yli 90 maasta.

Messut järjestettiin 27.2.–1.3.2018 Dubain World Trade Centerissä, Arabiemiraateissa. Messujen yhteydessä järjestetään GESS Awards, koulutusalan oscareiksikin kutsuttu palkintogaala. GESS Awardsissa palkittiin eri kategorioissa koulutusalan parhaat toimijat.

Lisää aiheesta perjantaina Itä-Savon verkkosivuilla ja lauantaina painetussa lehdessä.

Luetuimmat