Puuskainen tuuli aiheuttaa sähkökatkoja – kaatuneista puista ja muista vian aiheuttajista kannattaa ilmoittaa sähköyhtiöön

Voimakas matalapaine tuulenpuuskineen saavutti Etelä-Savon puolilta päivin maanantaina. Kello 14 sähköverkossa oli noin 800 sähkötöntä asiakasta.

Jaakko Avikainen

Kun tilanne on päällä, sähkölaitokselle ei kannata soitella turhia puheluita. Tärkeää tietoa on ilmoitus sähkölinjalle kaatuneesta puusta.
Kun tilanne on päällä, sähkölaitokselle ei kannata soitella turhia puheluita. Tärkeää tietoa on ilmoitus sähkölinjalle kaatuneesta puusta.

Voimakas matalapaine puuskaisine tuulineen on saapunut koillisesta Järvi-Suomen seudulle. Rintama on saavuttanut Järvi-Suomen Energian jakelualueen puolen päivän aikaan ja vikoja on syntynyt sähkönjakeluverkkoon.

Järvi-Suomen energia on varannut resursseja viankorjaukseen ja asiakaspalveluun.

—Olemme siirtyneet kohotettuun eli keltaiseen valmiustilaan ja näin viankorjauksen hallintaa on vahvistettu. Vikojen syntymistä edesauttaa se, että puut ovat täydessä lehdessä, jolloin ne ovat erityisen alttiita tuulen voimalle, sähköyhtiöstä kerrotaan.

Asiakkailta pyydetään malttia yhteydenotoissa myräkän alkuvaiheessa. Vikapalvelunumeroon 0800 90440 kannattaa soittaa vain, jos tietää vian aiheuttajan, kuten sähkölinjaan nojaavan puun.

—Sähkönjakelun palautumisen kannalta on ensisijaisen tärkeää, että saamme kirjattua ja välitettyä maastoon tiedon vian aiheuttajista ja sijainnista. Puita ei saa missään tapauksessa itse poistaa linjoilta omatoimisesti eikä mahdollisiin maassa oleviin johtoihin saa koskea sähköiskun vaaran takia, teroitetaan sähköyhtiöstä.

Keskijänniteverkon tilaa voi seurata Järvi-Suomen energian internet-sivujen häiriökartalta. Sivuilta löytyy myös tietoa sähkökatkoihin varautumisesta.

Klo 14 aikaan maanantaina keskijänniteverkossa oli noin 800  sähkötöntä asiakasta. 

Voit tilata vikakeskeytyksistä tekstiviestitiedotteen Järvi-Suomen energialta. Lähetä maksuton tekstiviesti JSE AVAA käyttöpaikkanumero asiakasnumero numeroon 18200.