Jaana Luostarisesta tuli lähidemokratiafoorumeiden käsikassara — Savonlinnan kylät ry palkkasi hänet yhteyshenkilöksi

Savonlinnan kylät sai puolet Luostarisen palkkarahoista kansalaislähtöistä kaupunkikehittämistä edistävältä Asukasloikka-hankkeelta. Toisen puolikkaan odotetaan tulevan Leader-hankkeelta maaliskuun lopulla.

Soila Puurtinen

Savonlinnan kylät sai puolet Luostarisen palkkarahoista kansalaislähtöistä kaupunkikehittämistä edistävältä Asukasloikka-hankkeelta. Toisen puolikkaan odotetaan tulevan Leader-hankkeelta maaliskuun lopulla.
Savonlinnan kylät sai puolet Luostarisen palkkarahoista kansalaislähtöistä kaupunkikehittämistä edistävältä Asukasloikka-hankkeelta. Toisen puolikkaan odotetaan tulevan Leader-hankkeelta maaliskuun lopulla.

Jaana Luostarinen tuo ensi viikosta alkaen tärkeää lisäpotkua käynnistymisvaiheessa oleville Savonlinnan lähidemokratialle. Savonlinnan kylät ry on palkannut hänet Kumppanuuskaupunki-hankkeeseensa 7,5 kuukaudeksi.

Luostarinen työskentelee yhteistyössä alueellisten demokratiafoorumeitten, yhdistysten ja yksittäisten kansalaisten kanssa.

Luultavasti työpanostani tarvitaan kaupunkilaisten ja yhdistysten aktivointiin ja erilaisten ideoitten jatkotyöstämiseen. Voin myös tuoda esille niiden ajatuksia, jotka eivät itse tohdi esittäytyä paikan päällä lähidemokratiailloissa. - Jaana Luostarinen

Ensimmäiseksi Luostarinen aikoo selvittää, millaisia asioita alueellisten demokratiafoorumeitten puheenjohtajat ja lähidemokratiaa kaupungin puolesta koordinoiva elinkeinojohtaja Janne Weander haluavat hänen työstävän ja mitä muuta hänen halutaan tekevän.

— Luultavasti työpanostani tarvitaan kaupunkilaisten ja yhdistysten aktivointiin ja erilaisten ideoitten jatkotyöstämiseen. Voin myös tuoda esille niiden ajatuksia, jotka eivät itse tohdi esittäytyä paikan päällä lähidemokratiailloissa, Luostarinen sanoo.

Savonlinnan kylät sai puolet Luostarisen palkkarahoista kansalaislähtöistä kaupunkikehittämistä edistävältä Asukasloikka-hankkeelta.

Toisen puolikkaan odotetaan tulevan Leader-hankkeelta maaliskuun lopulla.

Savonlinnan kylät ry:n jäsenenä on yhteensä 27 asukas- ja kyläyhdistystä. Se kattaa koko Savonlinnan. Siten Luostarinen työskentelisi kaikkien viiden lähidemokratia-alueen hyväksi.

Savonlinnan keskustaajaman asukkailla ja kerimäkeläisillä on jo ollut omat, kaupungin koolle kutsumat lähidemokratiailtansa, jossa kuka tahansa saa ehdottaa ideoita kaupungin valmisteltavaksi ja päätettäväksi.

Säämingin, Punkaharjun ja Savonrannan lähidemokratiaillat ovat vielä tulossa. Sen jälkeen seuraavat lähidemokratiaillat ovat syksyllä.

Savonlinnan kylät ry:n ajatus on, että kansalaisten osallistumista kannustettaisiin muutoinkin kuin kaupungin päätösvallassa oleviin asioihin. Luostarinen voisi olla yhteyshenkilö, jolle voisi kertoa mistä tahansa ideasta ja sitten yhdessä katsottaisiin, mitä kautta asiaa voisi edistää.

— Toivoisin että minuun otettaisiin yhteyttä mahdollisimman matalalla kynnyksellä. Mikään asia ei ole liian pieni, sanoo Luostarinen ja lupaa kertoa yhteystietonsa heti, kun työsuhde ensi viikolla alkaa.

Jaana Luostarinen on aiemmin työskennellyt Nuorisotoiminnan Tuki ry:n toiminnanohjaajana. Yhdistys on hakeutunut konkurssiin.

Uusimmat uutiset