Onnettomuusproomu on siirretty pois Haukivedeltä, väylältä poikkeavien on syytä varoa tukkeja

Kallistumisen syy ei toistaiseksi ole tiedossa.

Timo Seppäläinen

Kallistuneen proomun avuksi tuli toinen proomu, johon puutavaraa siirrettiin tasapainon palauttamiseksi.
Kallistuneen proomun avuksi tuli toinen proomu, johon puutavaraa siirrettiin tasapainon palauttamiseksi.

Haukiveden Varparannanselällä kallistunut tukkiproomu on siirretty pois onnettomuuspaikalta ja pelastuslaitos on raivannut veteen pudonneet tukit laivaväylältä. Urakka saatiin valmiiksi noin kello 14.

— Onneksi öljyvahingolta vältyttiin. Tässä olis ollut ainekset paljon pahempaankin, toteaa palomestari Ari Saarelainen Etelä-Savon pelastuslaitokselta.

Proomun öljysäiliöt saatiin turvaan kannelle, eikä niiden sisältö päässyt veteen. Jonkin verran öljyä valui veteen kannelta ja puiden seasta, mutta Saarelaisen mukaan määrä on vain muutamia litroja.

— Se tulee hajoamaan tuulen mukana aallokossa.

Tukkeja on vedessä yhä useita kymmeniä. Niistä ei ole vaaraa, jos pysyttelee väylällä, mutta reitiltä poikkeavien on syytä olla varuillaan.

— Joukossa on kuitupuuta, mutta myös järeämpiä tukkeja, jotka ajautuvat vähitellen saarten rantoihin. Metsäyhtiö varmasti keräilee niitä enemmän jossain vaiheessa, Saarelainen sanoo.

Proomu alkoi kallistua kello 6 aamulla. Kallistumisen syy ei toistaiseksi ole tiedossa. Sää oli aamulla hyvä ja näkyvyys normaali.

Kimmo Puhakka

Kimmo Puhakka

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.