Keskustan Itä-Savon piirillä ei ole selvää puheenjohtajasuosikkia – Piirijohtaja Auvinen arvioi, että ehdokkaita voi tulla vielä lisää

Puheenjohtajakisa on erittäin tervetullut piristys, Hannu Auvinen sanoo.

Ari Peltonen

Annika Saarikko ilmoitti torstaina pyrkivänsä keskustan puheenjohtajaksi.
Annika Saarikko ilmoitti torstaina pyrkivänsä keskustan puheenjohtajaksi.

Timo Seppäläinen

Hannu Auvinen (kesk.) vierailulla Vekaransalmen siltatyömaalla vuonna 2018.
Hannu Auvinen (kesk.) vierailulla Vekaransalmen siltatyömaalla vuonna 2018.

Keskustan Itä-Savon piirin puheenjohtaja Hannu Auvinen Sulkavalta iloitsee siitä, että keskustassa saadaan aikaiseksi pirteä puheenjohtajakisa.

Perhevapailta tiede- ja kulttuuriministerin tehtävään palaava Annika Saarikko ilmoitti pyrkivänsä keskustan puheenjohtajaksi tänään.

– Uskon, että keskustelu tulee olemaan vilkasta. Tämä on hieno tilanne, että tulee tällainen henkilökisa. Perinteisesti se tarkoittaa sitä, että puhutaan, keskustellaan paljon, ja puhutaan asiaa, politiikkaa, ja tehdään linjauksia, Auvinen kertoo.

– Siksi en halua tässä vaiheessa kertoa omaa suosikkiani kisassa. En halua omalla mielipiteelläni rajata keskustelua mitenkään vaan kannustan kaikkia osallistumaan, tulemaan kokoukseen ja mukaan vaikuttamaan.

Auvinen sanoo, että varmasti sekä Annika Saarikolle että Katri Kulmunille löytyy Itä-Savon piiristä kannatusta.

– Lisäksi en pidä mitenkään mahdottomana, että puheenjohtajaehdokkaita tulisi vielä lisää, hän sanoo.

Keskustan Itä-Savon piirin piirikokous pidetään Sulkavan Soutustadionilla 13. elokuuta. Auvinen kertoo, että puheenjohtajaehdokkaiden aikatauluja hän ei vielä tiedä, mutta tietysti toivottaa ehdokkaat lämpimästi tervetulleiksi kokoukseen.

– Pääpuhujana kokouksessa toimii keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen. Ymmärtääkseni myös kansanedustaja Hanna Kosonen pääsee paikalle.

Keskustan Etelä-Savon piirin piirikokous pidetään 12. elokuuta Mikkelissä. Sinne paikalle saapuu ainakin Katri Kulmuni, mutta myös Saarikko on kutsuttu.

Kommentoidut