Itä-Savo 110 vuotta: Savonlinnalainen Outi Koikkalainen lukee Itä-Savoa Hobitti-elokuvan maisemissa Uudessa-Seelannissa

”On kiva pysyä mukana kotikaupungin menossa, vaikka asunkin maailman toisella puolella.”

Outi Koikkalainen

Turoan laskettelukeskus on aktiivisen Mt Ruapehu -tulivuoren rinteillä. Outi Koikkalainen lähettää oppilaansa Aarav Rajin kanssa Uuden-Seelannin terveisiä Itä-Savon lukijoille.
Turoan laskettelukeskus on aktiivisen Mt Ruapehu -tulivuoren rinteillä. Outi Koikkalainen lähettää oppilaansa Aarav Rajin kanssa Uuden-Seelannin terveisiä Itä-Savon lukijoille.

Outi Koikkalainen, 33, lukee Itä-Savon verkkouutisia Hobitti-elokuvasta tutuissa maisemissa Mt Ruapehu -vuoren rinteillä.
Koikkalainen on puolet vuodesta Uudessa-Seelannissa laskettelunopettajana, mutta haluaa pitää itsensä ajantasalla myös Savonlinnan tapahtumista.
— Täällä ollessani seuraan melko aktiivisesti Itä-Savon verkkouutisia. On kiva pysyä mukana kotikaupungin menossa, vaikka asunkin maailman toisella puolella. Näköislehteä olen lukenut muutaman kerran. On mukava lukea samaa lehteä, mitä vanhempani lukevat kotona.
— Uutisten lukeminen omalla äidinkielellä on minulle tärkeää. Täällä en paljon pääse suomea puhumaan.

Luettavaa kioskista
Koikkalainen on tyytyväinen Itä-Savon uutistarjontaan. Mutta kun viettää paljon aikaa poissa kotoa, janoaa kiinnostavaa luettavaa kotikonnuilta aina vain lisää.
— Olisi kiva, jos lehdessä olisi vieläkin enemmän uutisia juuri Savonlinnasta ja savonlinnalaisista.
Uudessa-Seelannissa ei lehtiä kanneta aamulla kotiovelle.
— Täällä sanomalehdet ostetaan kioskeista tai postista. Luen enimmäkseen paikallista ilmaisjakelulehteä, mikä ilmestyy kerran viikossa. Seuraan toki aktiivisesti myös verkkouutisia. Suomessa ollessani päivä lähtee käyntiin lehden luvulla aamiaisen ohessa.

Uutisten lukeminen omalla äidinkielellä on minulle tärkeää.

Työpaikka tulivuoren rinteellä
Koikkalainen päätyi Turoan laskettelukeskukseen töihin working holiday -viisumilla vuonna 2010.
— Suoritin hetken mielijohteesta laskettelunopettajakoulutuksen. Sen jälkeen olen palannut tänne joka talvi. Toimin myös soveltavan alppihiihdon koordinaattorina. Avullamme kuka tahansa voi saavuttaa mahtavia kokemuksia lumilla. Erilaisin apuvälinein autamme esimerkiksi liikuntarajoitteisia laskettelussa.
Koikkalainen on lasketellut pienestä pitäen ja on nyt tyytyväinen, kun saa tehdä sitä työkseen.
— Nautin joka hetkestä lumisessa toimistossani täällä aktiivisen tulivuoren rinteillä. Sen vesiputoukset ovat olleet osa Hobitti-elokuvaa.
Koikkalainen viihtyy Uudessa-Seelannissa myös muutoin.
— Tykkään paikallisesta elämänmenosta ja erityisesti nautin liikkumisesta upeassa luonnossa. Vaikka fyysisesti olenkin kaukana, niin perhe, koti ja ystävät ovat henkisesti aina lähellä.

Talveksi Rukalle
Suomeen Koikkalainen palaa tämän kuun puolessa välissä ja suuntaa melkein heti pohjoiseen töihin. Suomen talvet hän työskentelee Rukalla.