Johtamisen perusasioista syntyi mielenkiintoinen käsitys jo yhdenkin päivän aikana — Nuorkauppakamarin tempaus vie nuoria katsomaan esimerkiksi Sosterin arkea

Päivä Johtajana -tempaus oli lukiolaiselle avartava kokemus, kun mukana oltiin kahdessakin tärkeässä palaverissa. Johdolla oli myös aikaa kertoa omasta työstään.

Suomen Nuorkauppakamarit ovat järjestäneet taas Päivä Johtajana –tempauksia eri puolilla Suomea. Tempauksien tavoite on tarjota nuorille tilaisuus seurata johtajan työtä yhden työpäivän ajan.

Savonlinnan seudun Nuorkauppakamari sai kampanjaan kaksitoista eri alojen johtajaa. Savonlinnan lyseon lukion kakkosluokan oppilas Viivi Pitkänen tutustui tällä viikolla Itä-Savon sairaanhoitopiirin eli Sosterin hallintoylihoitaja Riitta Sipisen työpäivään.

Pitkäsen mukaan kokemus oli avartava. Hän sai päivän aikana kuulla monien muidenkin Sosterin johtajien kokemuksia omasta työstään.

Lyseon lukiossa vinkki mahdollisuudesta lähteä ”työnvarjostajaksi” oli laitettu koulun tietokanta Wilmaan. Siellä oli tarjolla eri vaihtoehtoja ja Pitkästä kiinnosti erityisesti Sosteri.

— Olen miettinyt viime aikoina kovasti tulevaa ammattiani. Tykkäisin olla tulevaisuudessa ehkä johtajan roolissa. Toki sitä en vielä tiedä, mikä olisi oma alani opiskelujen jälkeen. Mukavaa on kuitenkin päästä kurkistamaan erilaisiin työpaikkoihin.

Viivi Pitkäsen työpäivä Riitta Sipisen varjostajan alkoi aamukahdeksalta.

— Aloitimme työpäivän erikoissairaanhoidon osastonhoitajien lyhyessä aamupalaverissa. Siinä käymme läpi, millainen tilanne keskussairaalan erikoissairaanhoidon osastoilla on.

Palaverissa kuullaan esimerkiksi, millainen on osastojen potilas- ja hoitajatilanne. Joskus voi käydä niin, että palaverin tuloksena hoitajia sijoitetaan joustavasti tietyille osastoille töihin.

Työvoimaa siis järjestellään sen hetken tehtävien ja tarpeiden mukaisesti. Tämä palaveri pidetään lähes joka päivä.

— Osastonhoitajien palaverista menimmekin lähes suoraan kuntayhtymän johtoryhmän kokoukseen. Siellä Viivi pääsi tapaamaan Sosterin muiden eri toimialojen johtajia, Sipinen kertoo.

Viivi Pitkänen kertoo kiinnittäneensä huomiota, että henkilökunnan palavereissa keskusteluun tuotiin paljon erilaisia näkökulmia, jotka piti osata yhdistää.

Palavereissa keskityttiin paljon ongelman ratkaisuun tavoitteena löytää paras vaihtoehto.

Sipisen mielestä Viivi oli tehnyt hyviä ja oikeita havaintoja.
— Kokouksissa pyritään erilaisten näkemysten pohjalta löytämään paras mahdollinen kompromissi.

Viivi oli tyytyväinen siitäkin syystä, että hän ehti suhteellisen kiireisen työpäivän aikana tavata paljon eri johtotehtävissä olevia ihmisiä, jotka kertoivat hänelle työstään.

Sipinen ja Pitkänen olivat kuuntelemassa myös Sosterin henkilöstöinfoa, jossa kerrottiin työpaikan ajankohtaisista asioista.

Sosterissa on töissä monien alojen osaajia

Sipisen työhuoneessa ehdittiin kahden kesken keskustella johtamiseen yleisesti liittyvistä haasteista.

— Riitta kertoi minulle, että parasta hänen omassa työssään on vapaus ja vastuu.
Pitkäsen mukaan mielenkiintoista oli havaita, ettei hallintoylihoitaja joudu miettimään asioita vain omasta, vaan monien ihmisten näkökulmasta.

Sipisen mukaan päivä oli hänestäkin mielenkiintoinen.

— Kerron mielelläni Sosterista ja työstäni nuorille. Sosteri on hyvä työpaikka käydä tutustumassa työelämään siinä mielessä, että Sosterin kaltaisessa asiantuntija-organisaatiossa on töissä hyvin monenlaisia ammattilaisia. Tämä on tullut Viiville varmaan selväksi.

Päivä johtajana - vierailu kuuluu osana Viivi Pitkäsen opinto-ohjauskurssiin, ja hän kirjoittaa käynnistään lyhyen raportin.

— Tämä on ollut tosi kiva päivä, koska ehdin nähdä ja kuulla monenlaisia kiinnostavia juttuja.

Tällä ja ensi viikolla Sosterin muillekin johtajille on tulossa nuoria varjostajia seuraamaan johtajien työpäivää.