Savonlinnan kokoomuspoliitikot saivat ministereiltä ymmärrystä — kompensaatioesitystä odotellaan lähipäivinä

Seija Puputin mukaan valtiovarainministeri Petteri Orpo ja sisäministeri Paula Risikko tunsivat hyvin OKL:n lähdön tuomat ongelmat kaupungissa.

Savonlinnalaiset kokoomuspoliitikot Pekka Turunen (vas.), Seija Puputti ja Ari Ora (oik.) pääsivät valtiovarainministeri Petteri Orpon juttusille torstaina.
Savonlinnalaiset kokoomuspoliitikot Pekka Turunen (vas.), Seija Puputti ja Ari Ora (oik.) pääsivät valtiovarainministeri Petteri Orpon juttusille torstaina.

Savonlinnalaiset kokoomuspoliitikot Seija Puputti, Ari Ora ja Pekka Turunen sekä Savonlinnan kaupungin hallintojohtaja Saku Linnamurto vierailivat torstaina Helsingissä keskustelemassa valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) ja sisäministeri Paula Risikon (kok.) kanssa kompensaatiopaketista OKL:n lähdön vuoksi.
Seija Puputin mukaan molemmat ministerit tiedostavat hyvin Savonlinnan ongelmat.
— Risikko totesi, että Savonlinnan kaupungin esitys 230 uudesta aloituspaikasta ammattikorkeakouluun ja 50 aloituspaikasta Tanhuvaaraan ovat hyvin perusteltu esitys.

Puputin mukaan Orpokin tunsi kaupungin elinvoimaa ja asuntomarkkinaa uhkaavat ongelmat OKL:n lopetuspäätöksen vuoksi.
Hallituksen puolivälin kehysriihi alkaa ensi viikolla, joten kompensaatioesitystä pääministeri Juha Sipilän asettamalta ja ministeri Anne Bernerin vetämältä työryhmältä odotellaan lähipäivinä.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.