Yhdeksän tarjoilijaopiskelijaa selvitti keskiviikkona välejään Savonlinnassa — Isännillä miesylivoima, kun muun muassa juhlapöytää katettiin 40 minuuttia Paviljongin ravintolassa

18-vuotiaat Savonlinnan edustajat Joni Metsänoro ja Kalle Vihavainen totesivat hymyillen, että normaalisti pöydän kattamiseen on ravintolatyössä aikaa ehkä viitisen minuuttia.

Soila Puurtinen

Kalle Vihavainen osallistui tarjoilijoiden avaustehtävään numerolla 3 ja Joni Metsänoro numerolla 5.
Kalle Vihavainen osallistui tarjoilijoiden avaustehtävään numerolla 3 ja Joni Metsänoro numerolla 5.

Keskiviikko oli Savonlinnan Paviljongilla tavallista jännempi päivä. Yhdeksän tarjoilijaopiskelijaa ympäri maata aloitti kilpailun aamulla ravintolapöydän kattauksella.

Aikaa kuudella nais- ja kolmella mieskilpailijalla oli ruhtinaallisesti 40 minuuttia, mutta koska kaikki piti tehdä viimeisen päälle, ei kukaan halunnut tehdä virheitä ja tehtäväaikaa käytettiin usein loppuun saakka.

Oheisella videolla Vihavainen ja Metsänoro kertovat muun muassa arvionsa, oliko ensimmäiseen tehtävään asetettu ansoja.


— Normaalisti ravintolatyössä kattaukseen on aikaa ehkä viisi minuuttia, vertasi isäntäkoulua edustanut punkaharjulainen Kalle Vihavainen, 18, hymyillen.

Paviljongin tarjoilijaopetuksen mainetta kilpailussa pitivät tällä kertaa yllä kaksi 18-vuotiasta nuorukaista. Mukana oli Vihavaisen lisäksi myös Joni Metsänoro Savonlinnasta.

Kilpailu alkoi siis pöytien kattamisella. Oheisella videolla Vihavainen ja Metsänoro kertovat muun muassa arvionsa, oliko ensimmäiseen tehtävään asetettu ansoja. Kilpailijat nimittäin katsoivat tarkasti senkin, oliko astiastossa pesukoneessa likaiseksi jääneitä yksilöitä.

Pääjärjestäjiin kuuluva opettaja Päivi Kapanen kertoi kyllä hetkeä myöhemmin, että ansoja ei ole luvassa.
— Kisatapahtuma on muutenkin riittävän jännittävä ilman kompia, hän toteaa.

Päivän aikana on useita aikataulutettuja tehtävä: tarjoilutehtäviä neljälle asiakkaalle, lautasliinatehtävä, alkoholijuoman aistinvarainen arviointi ja juomasekoituksen valmistaminen.

Tuomarit seurasivat työskentelyä ja arvioivat yhdessä. Kaksi parasta pääsee jatkoon Taitaja2018Finaaliin, joka järjestetään toukokuun puolivälissä Tampereelle.

Uusimmat uutiset