Lakkiaisilla voi olla monta muotoa – Päätökset vielä auki

Sulkavalla on toivottu isoa juhlaa loppukesällä, Rantasalmella pienimuotoista kesäkuussa, Parikkalassa saattaa olla etätilaisuus toukokuussa.

Lakkiaisilla voi olla monta muotoa – Päätökset vielä auki

Ylioppilaita valmistuu tänäkin keväänä, mutta perinteisiä lakkiaisjuhlia ei koronarajoitusten takia vietetä.

– Sitä mieltä on ministeriö ja siitä oli meillä viime viikolla oppilaille ja opettajille kyselykin. Tulos oli, että ei pidetä kevätjuhlaa ja oteta siinä riskiä, vahvistaa Sulkavan lukion rehtori Aki Virolainen.

Joissakin kaavailuissa on esitetty, että uudet ylioppilaat voisivat juhlia valmistumista kesäkuussa alle 50 hengen tilaisuudella. Virolaisen mukaan Sulkavalla niin ei tehdä.

– Päätöstä myöhemmistäkään juhlista ei vielä ole, mutta oppilaat ovat toivoneet juhlaa elo-syyskuun vaihteeseen. Itse jokainen voi tietysti omaa juhlaa viettää, mutta kesäkuussa ei yhteistä joka tapauksessa ole.

Virolainen on hieman murheissaan kevätjuhlan väliin jäämisen vuoksi.

– Onhan siitä kevään päätöksestä iso kohokohta pois. Mutta nyt täytyy ajatella kokonaisuutta. Juhlalle on ja pitääkin olla aikaa myöhemmin.

Rantalmella pienimuotoisesti kesäkuussa?

Rantasalmella asiasta on tehty kysely uusille ylioppilaille ja heidän huoltajilleen. Vaihtoehdot olivat etätilaisuus 30. toukokuuta, pienimuotoinen lähitilaisuus maksimihenkilömäärän puitteissa kesäkuussa ja isompi juhla syksyllä. Ylivoimainen enemmistö kannatti pienimuotoista lähitilaisuutta kesäkuussa.

Palvelulautakunta päättää asiasta keskiviikkona aamupäivällä.

Rehtori Katja Koivunoron pohjaesitys on, että lukuvuoteen lisätään valmistuville ylioppilaille ja juhlan esiintyjille työpäiväksi 6.6. ja silloin järjestettävä juhla pidetään kokoontumisrajoitusten ja muiden turvamääräysten puitteissa.

Parikkala etänä tai elokuussa

Parikkalassa on vetämässä kysely siitä, haluavatko uudet ylioppilaat pitää toukokuun lopulla etätilaisuuden tai elokuun lopulla koulun yhteisen juhlan. Vastauksia odotetaan perjantaihin mennessä. Rehtori Sarri Aallon mukaan koulu on varautunut molempiin