Tilaajalle

Tuore lappeenrantalainen keksintö herättää kiinnostusta Suomessa ja ulkomailla — Hävikkivaaka punnitsee lautaselle jäävät ruuantähteet sekä pian myös ravintokeittiössä syntyvän ruokahävikin

Älyvaakaa on testattu tänä vuonna muun muassa Saimaan ammattikorkeakoulun ravintola Skinnarilassa, jossa ennestään vähäinen ruokahävikki on pienentynyt. Peruskoululaiset tarvitsevat älyvaa’an rinnalle jatkuvaa valistusta ruokahävikin pienentämisestä.

Ilpo Leskinen

Ensihoitajaopiskelijat ovat tyytyväisiä ammattikorkeakoulun ravintola Skinnarilan ruokalistaan. Opiskelijat vasemmalta lukien Sanni Kankaanranta, Olga Pylkkö, Janni Reponen sekä Heidi Kupari, Juuso Tahvanainen ja Joona Knorn.
Ensihoitajaopiskelijat ovat tyytyväisiä ammattikorkeakoulun ravintola Skinnarilan ruokalistaan. Opiskelijat vasemmalta lukien Sanni Kankaanranta, Olga Pylkkö, Janni Reponen sekä Heidi Kupari, Juuso Tahvanainen ja Joona Knorn.

Lappeenrannassa tehty keksintö hävikkiruuan mittaamisesta älyvaa’alla on herättänyt valtakunnallista huomiota. Menetelmä kiinnostaa ravintoloita keinona vähentää ruokahävikkiä merkittävästi.