Perusterveydenhuollon jonot kasvaneet koronan takia – Panu Peitsaron mukaan on syytä varautua siihen, että korona lähtee leviämään Savonlinnan seudullakin

Peitsaron mukaan koronan eteneminen riippuu siitä, miten ihmiset liikkuvat joulusesongin aikana.

Soila Puurtinen

Sosterin johtajan Panu Peitsaron mukaan koronan eteneminen riippuu siitä, miten ihmiset liikkuvat joulusesongin aikana.
Sosterin johtajan Panu Peitsaron mukaan koronan eteneminen riippuu siitä, miten ihmiset liikkuvat joulusesongin aikana.

Sosterin perusterveydenhuollossa jonot ovat koronan takia kasvaneet. Tämä johtuu Sosterin johtajan Panu Peitsaron mukaan siitä, että koronan jäljitystiimi ja infektioasema tarvitsevat lääkäreitä ja hoitajia. Tartuntatiimissä on kolme lääkäriä ja kaksi hoitajaa sekä varalla tarvittaessa ainakin neljä hoitajaa. Infektioasemalla on 1–2 lääkäriä ja hoitajia tilanteen mukaan, jopa kymmenen.

Peitsaron mukaan lähitulevaisuus näyttää koronan suhteen hankalalta.

– Meidän on syytä varautua siihen, että tauti lähtee leviämään täälläkin. Paljon riippuu siitä, miten ihmiset liikkuvat joulusesongin aikana.

Sosteri sai keskiviikkona tiedon, että valtiolta on tulossa 1,3 miljoonaa euroa suoraa korona-tukea, joka on tarkoitettu kattamaan varautumisen, testauksen ja suojavälineitten hankinnan kustannukset maaliskuun alusta elokuun loppuun.

Hallintojohtaja Saara Tavin mukaan avustus ei täysin kata 1,6 miljoonan euron menoja.

Vielä ei tiedetä, paljonko lisää avustusta on tulossa. Testausmäärät lähtivät nousuun vasta elokuussa, joten kuluja kertyy edelleen.