Rantasalmen johtavat luottamushenkilöt haluavat jatkaa kumppanuusneuvotteluja Kallislahden koulusta— Juho Tiainen ja Eero Sistonen kirjoittivat Savonlinnan kaupunginvaltuutetuille ”rauhalla ja rakkaudella”

Sistonen ja Tiainen ehdottavat kartoitusta Rantasalmen puolella, kuntarajan tuntumassa asuvista lapsista, joille Kallislahden koulu voisi olla todellinen lähikoulu.

Satumaari Ventelä

Kallislahden koulussa on tänä vuonna 24 koululaista ja kaksi esikoululaista.

Rantasalmen johtavat luottamushenkilöt haluavat jatkaa Savonlinnan kanssa kumppanuusneuvotteluja Kallislahden koulusta.

Rantasalmen kunnanhallituksen puheenjohtaja Eero Sistonen (kesk.) valtuuston puheenjohtaja Juho Tiainen (kesk.) ovat lähestyneet kirjeellä Savonlinnan kaupunginvaltuutettuja.
Sistonen ja Tiainen ehdottavat kartoitusta Rantasalmen puolella, kuntarajan tuntumassa asuvista lapsista, joille Kallislahden koulu voisi olla todellinen lähikoulu. He arvelevat, että myös Sulkavan kuntarajan tuntumassa olevat lapset voisi ottaa selvitykseen mukaan.

Rantasalmi ja Savonlinna käynnistelivät kesällä 2015 kumppanuusneuvotteluja siitä, voisivatko rantasalmelaisperheitten lapset käydä Kallislahden koulua perheiden niin halutessa. Neuvottelut hiipuivat. Molemmille osapuolille jäi semmoinen tuntuma, että toinen osapuoli ei ratkaisua halunnut.

Savonlinnan kaupunginvaltuusto linjaa maanantaina tulkintansa kyläkoulujen oppilasrajaan. Kaupunginhallituksen esitys on, että esioppilaat ruvettaisiin laskemaan koulun oppilaslukuun ja että koulua ei automaattisesti lopetettaisi, jos oppilasmäärä laskee tilapäisesti alle 25:n.

Savonlinnan virkamiehet ovat tulkinneet edellisen valtuuston päätöstä toisin. He ehdottavat Kallislahden koulua lopetettavaksi, koska sen oppilasmäärä on muutaman vuoden alle 25 vaikka kääntyykin sitten taas nousuun.

Sistonen ja Tiainen toteavat kirjeessään, että Kallislahden koulu on valtatie 14:n varressa ainoa koulu, joka sijaitsee Rantasalmen ja Savonlinnan välillä – ja jopa ainoa koulu Savonlinnan ja Juvan välillä.

— Näemme, että sijainniltaan koulu on hyvällä paikalla ja olisi aika tehdä kartoitus kuntarajan tuntumasta mahdollisista lapsista, joille Kallislahden koulu on todellinen lähikoulu. Selvitykseen voisi kartoittaa myös Sulkavan kuntarajan tuntumasta lapset mukaan.

Lapsiperheiden näkökulmasta toteutettu tarkastelu selkiyttäisi heidän mielestään tilannetta ja antaisi mahdollisuuden kehittää valtatie 14:n aluetta yhdeksi asumiskokonaisuudeksi.

— Vetovoiman rakentaminen seutukunnalle on yhteinen asia, jossa Rantasalmi haluaa olla mukana. Uusia keinoja palveluiden toteuttamiseen ja järjestämiseen tulee etsiä ennen kuin lopullinen päätös Kallislahden koulun päättymisestä Savonlinnassa tehdään. Toivomme kumppanuuspöydän aloittavan neuvottelut uudelleen ja läpikäyvän asian perusteellisemmin päätöksenteon pohjaksi, Sistonen ja Tiainen kirjoittavat.

Jaana Hänninen

Jaana Hänninen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.