Linja-autoasemalla riehuttiin taas — Poliisi lisää käyntejään Savonlinnan linja-autoasemalla ilkivallan ja häiriköinnin takia

Ilmoituksia häiriöistä poliisille ja vartijoille on tullut pitkin talvea. Viime viikonloppuna meno oli ollut poikkeuksellisen törkeää.

Vili Väkeväinen

Viime viikonloppuna Savonlinnan linja-autoaseman käsisammuttimet oli revitty telineistään ja paikkoja sotkettu.
Viime viikonloppuna Savonlinnan linja-autoaseman käsisammuttimet oli revitty telineistään ja paikkoja sotkettu.

Savonlinnan linja-autoasemalla on tarvittu häiriökäyttäytymisen ja ilkivallan vuoksi poliisin tai vartiointiliikkeen apua niin usein, että poliisi aikoo lisätä valvontaa kiinteistön sisäpihalla ja ympäristössä.

Viime perjantai-iltana meno oli linja-autoasemalla ollut taas niin törkeää, että paikalle piti kutsua ensin poliisi ja myöhemmin vartija.
Linja-autoaseman kiinteistönhuollosta vastaa Kiinteistöhuolto Tim Turunen.

Yhtiön toimitusjohtaja Tim Turunen kertoo, että maanantaina turvakameran nauhojen perusteella pyrittiin selvittämään, ketkä tai kuka häiriköinnistä oli vastuussa.

Kiinteistön käsisammuttimia oli revitty irti telineistä ja sammuttimia oli myös käytetty. Niillä oli sotkettu paikkoja samoin kuin roskakoreja oli revitty irti.

Ilkivaltaa ja paikkojen roskaamista linja-autoaseman sisäpihalla on tehty pitkin talvea.

— Ongelmia on ollut ennenkin, mutta muistini mukaan näin pahaa jälkeä ei ole syntynyt aiemmin.

— Annamme poliisille turvakameroiden nauhalta kaikki tiedot, jotka voivat edistää ilkivallan tutkimuksia. Poliisille on linja-autoaseman häiriöistä pitänyt ilmoitella aikaisemminkin, Tim Turunen kertoo.

Varmaa ei ole, mutta Turusen mielestä saattaa olla mahdollista, että perjantaina ennen ulko-ovien sulkeutumista on sisäpihalle saattanut piiloutua joku henkilö, joka on alkanut riehua siellä myöhemmin.

Komisario Tomi Roikonen Itä-Suomen poliisista vahvistaa perjantaina kello 17.30 korvilla poliisille tulleen ilmoituksen, että linja-autoaseman sisäpihalla oli vajaa kymmenen nuorta aiheuttamassa häiriötä.

Poliisipartio oli lähtenytkin selvittämään tilannetta, mutta porukka oli ehtinyt poistua ennen kuin poliisi oli tullut paikalle.

Pari tuntia myöhemmin paikalle piti kutsua puolestaan vartiointiliikkeen vartija, kun remuaminen siellä oli jatkunut.

— En tiedä, onko tilanne vartiointiliikkeen, kello 19.30 maissa tehdyn käynnin jälkeen korjaantunut miksikään.

Tiukempaan valvontaan on selkeästi tarvetta

Komisario Roikosen mukaan linja-autoasemalta on tullut poliisille kolmen kuukauden sisällä puolen kymmentä ilmoitusta ilkivallasta tai häiriköinnistä.

Poliisi saa silloin tällöin kiinteistönomistajilta tai isännöitsijöiltä pyyntöjä, jotta poliisi tehostaisi tiettyjä paikkojen valvontaa partioinnin aikana. Savonlinnan linja-autoasemaa koskien ei pyyntöjä ole tehty.

— Näiden poliisille tulleiden ilmoitusten, ja muidenkin kertomusten perusteella nostamme Savonlinnan linja-autoaseman erilliseksi valvontakohteeksi saman tien.

— Se tarkoittaa käytännössä, että poliisipartio pyrkii käymään siellä paikalla nykyistä useammin. Siihen näyttää olevan selkeää tarvetta, Roikonen sanoo.