19 ysiluokkalaista saa stipendin Savonlinnan Rotaryklubilta

Stipendit

Savonlinnan Rotaryklubi jakaa perinteiset ysiluokkalaisten kannustusstipendit 19 oppilaalle Savonlinnan ja Enonkosken kouluille. Stipendit jakautuivat tällä kertaa kouluittain näin: Talvisalo 7, Mertala 5, Kerimäki 3, Punkaharju 2, Enonkoski 1 ja Savonranta 1.

Saajien nimiä ei tällä kertaa julkaista syystä, että koronapandemia ei jättänyt aikaa selvittää, kenen nimi on julkaistavisa ja kenen ei.

Kultakin luokalta oppilaat valitsivat taas yhden, jonka he ovat arvioineet edistyneeksi hyvässä käytöksessä ja toisten huomioimisessa lukuvuoden aikana.

– Hänet rotaryklubi palkitsee stipendillä. Valitettavasti tämän koronakriisin rajoitusten takia emme ole voineet kokoontua perinteiseen yhteiseen stipenditilaisuuteen vaan kunkin koulun kouluvuoden päätöstilaisuudessa kerrotaan stipendin saajat, kerrotaan tiedotteessa.

Rotaryklubi kertoo tehneensä yhteistyötä Savonlinnan ja Enonkosken peruskoulun 9.-luokkalaisten kanssa Matkalippu Tulevaisuuteen- hankkeessa. Hankkeen tarkoitus on kannustaa nuoria hyvään käytökseen ja huomioimaan toiset ihmiset.

Rotaryklubin jäsenet ovat vierailleet kouluissa tapaamassa oppilaita yhdessä opettajien kanssa kertomassa tästä hankkeesta. Samalla Rotaryklubin jäsenet ovat välittäneet oppilaille omia kokemuksiaan työelämästä ja oppilaat ovat työstäneet ennakkotehtävää aiheesta.