Orpokotijuhlilla oli vilinää Saarella — Järjestäjien mukaan tapahtumassa kävi parituhatta ihmistä!

Parikkalan Saaren kirkolla viikonloppuna pidettyjen 74. orpokotijuhlien väkimäärä nousi viime vuodesta.

Parikanniemisäätiön arkisto

Noin 2000 ihmistä vieraili viikonloppuna Saaren kirkolla 74. Orpokotijuhlissa.
Noin 2000 ihmistä vieraili viikonloppuna Saaren kirkolla 74. Orpokotijuhlissa.

Parikanniemisäätiön arkisto

Tapahtumia oli ulkona teltoissa ja sisällä.
Tapahtumia oli ulkona teltoissa ja sisällä.

Parikkalan Saaren kirkolla viikonloppuna pidettyjen 74. Orpokotijuhlien kävijämäärä nousi viime vuodesta. 

Järjestäjät arvioivat, että juhlilla vieraili viikonlopun aikana yli 2000 ihmistä.

— Kävijämäärän nousuun vaikuttivat mm. lisääntynyt mainonta, yhteistyö Oronmyllyn kesäteatterin kanssa, useat uudet puhujat sekä hyvä sää. Sunnuntain sadetta lukuunottamatta juhlia vietettiin aurinkoisessa säässä, toteaa järjestelytaholta, Parikanniemisäätiön toiminnanjohtaja Teuvo V. Riikonen.

Riikosen mukaan juhlilla oli paljon uusia ihmisiä, joukossa paljon nuoria ja lapsiperheitä.

— Juhlille tullaan eri puolilta maata, vaikka suurin osa vieraista tulee itä-Suomen alueelta. Saaren juhlien erikoisuus on pelkistetty ohjelma, joka on nuorten iltaa lukuunottamatta kokonaan Saaren kirkossa ja lasten juhlateltassa. Ohjelmassa on raamattuopetuksia, seuroja, lähetysjuhla ja joka päivä vietettävä ehtoollinen.

Parikanniemisäätiön arkisto

Tapahtumia oli ulkona teltoissa ja sisällä.
Tapahtumia oli ulkona teltoissa ja sisällä.

Perjantaina alkajaisseuroissa Parikkalan kunnanjohtaja Vesa Huuskonen puhui seurakunnan ja kunnan erillisistä sekä yhteisistä tehtävistä. Huuskonen peräänkuulutti yhteistä vastuuta lapsista ja nuorista.

Lauantain raamattuopetuksessaan evankelista Ilkka Puhakka puhui armosta joka ulottuu menneisyyteen, tähän hetkeen ja tulevaisuuteen. Ystäväillassa

Parikanniemen lastenkodin työntekijä Saila Liukkonen kertoi lastenkodin työn haasteista ja iloista aikana, jolloin lapsi tarvitsee enemmän hoivaa ja huolenpitoa.

Sunnuntain saarnassaan Kirkkopalvelujen johtaja Ilkka Mattila kertoi esimerkin omasta suvustaan sadan vuoden takaa, kun isoisä oli kuollut Tammisaaren leirillä ja vihanpito suvussa jatkui 60 vuotta, kunnes sovinto tehtiin.

Parikanniemisäätiön arkisto

Tapahtumia oli ulkona ja sisällä.
Tapahtumia oli ulkona ja sisällä.

— Tarvitaan pitkä aika, jotta löydetään sovinto ja anteeksianto” ja ”Kun Kristus antaa kyvyn nähdä, me näemme oman tilamme” puhui Mattila.

Päätösseuroissa psykologi Mirja Sinkkonen pohti, kuinka ihmisellä on tarve löytää yhteys itseensä, toisiin ja Jumalaan, ”meidän täytyy olla jonkun mielessä ja se tarve jatkuu koko elämän” ja ”kuuntelepa miten puhut itsellesi” rohkaisi Sinkkonen.

Juhlien teema ”Jumala on uskollinen” tuli esille puheissa ja voimakkaassa virrenveisuussa, joka on yksi juhlien keskeinen piirre. Juhlien järjestäjät olivat Parikanniemisäätiö, Parikkalan seurakunta ja Parikanniemen Ystävät ry. Ensi vuoden juhlat ovat 16.–18.8.2019.

Petri Tiusanen

Parikanniemisäätiö palkitsi ansioituneitaan orpokotijuhlissa.
Parikanniemisäätiö palkitsi ansioituneitaan orpokotijuhlissa.

Seitsemälle Parikanniemen vastuunkantajalle seurakuntatyön kultainen ansiomerkki

Kirkkopalvelut on myöntänyt seitsemälle Parikanniemisäätiön ja Parikanniemen Ystävät ry:n toiminnassa mukana olevalle vapaaehtoistyöntekijälle Seurakuntatyön kultaisen ansiomerkin.

Palkitut ovat:

Pirkko Hyyryläinen, Lappeenranta
Liisa Kurvinen, Lappeenranta
Leena Letonsaari, Mikkelin Ristiina
Kirsti Peuhkuri, Parikkalan Saari
Oivi Pitko, Savonlinnan Punkaharju
Anja Tervamäki, Parikkalan Saari
Mikko Tervamäki, Parikkalan Saari

Ansiomerkit, kunniakirja ja kukat ojennettiin heille 18.8.2018 Saaren kirkon Orpokotijuhlien ystäväillassa. Pirkko Hyyryläinen ja Leena Letonsaari olivat estyneitä osallistumaan tilaisuuteen.

He kaikki ovat palvelleet vapaaehtoistyössä eri tehtävissä vähintään yli 30 vuotta Parikanniemisäätiön toiminnassa ystävätyössä, piirien vastuunkantajina, talkoolaisina sekä Parikkalan Saaren orpokotijuhlien järjestelyissä.