Suurin osa Päivö-myrskyn aiheuttamista sähkökatkoksista on saatu korjattua

Sähköttömien kotitalouksien määrä saatiin nopeasti pudotettua 2 000 kotitaloudesta 1 000:een.

Antti Varonen

Suurin osa Päivö-myrskyn aiheuttamista sähkökatkoksista on saatu korjattua

Tiistaina iltapäivällä alkanut Päivö-myrsky katkaisi sähköt lähes 2 000 kotitaloudelta Savonlinnassa, Sulkavalla, Rantasalmella ja Enonkoskella.

Nyt Savonlinnan alueella on enää 11 kotitaloutta ilman sähköjä. Sähköttömät kotitaloudet sijaitsevat Kumpurannan alueella saaristossa, jossa korjaustöitä on hankalampi tehdä.

Järvi-Suomen Energian kunnossapitopäällikkö Juuso Ruottinen kertoo, että sähköt saatiin suurimmalle osalle kotitalouksista viime yön aikana.

– Näillä resursseilla korjaustyöt ovat edenneet hyvin. Hankalissa paikoissa ei olla vieläkään saatu sähköjä takaisin, mutta uskoisin, että tämän päivän aikana saadaan viimeisetkin korjattua, Ruottinen toteaa.

Yhteensä sähkökatkoksia on Järvi-Suomen Energian jakelualueella vielä 121. Korkea määrä johtuu Hankasalmella ja Mäntyharjulla tapahtuneista vioista. Mäntyharjulla on vioittunut jakelumuuntaja, mutta vielä ei osata sanoa, liittyykö vika myrskyyn.

Ruottisen mukaan myrksyn aiheuttamien sähkökatkojen määrä olisi voinut olla pahempikin. Esimerkiksi Savon Voiman sähkönjakelualueella Kuopion ympäristössä ja Pohjois-Karjalan Sähkön jakelualueella Joensuussa tilanne oli huomattavasti pahempi.

– Varovaisen arvion mukaan näyttää siltä, että investoinnit tehoavat. Viime vuosina ollaan uusittu verkkoa, tehty maakaapeleita ja parannettu sähkönjakelua, Ruottinen kertoo.