Katso video: Hotelli Punkaharju sai uuden toimitusjohtajan — Teemu Moisiolla vankka kokemus sesonkimatkailusta

Uusi toimitusjohtaja Teemu Moisio on lappeenrantalaislähtöinen ulkoilmaihminen, joka on työskennellyt vuosia Levin alueen matkailun parissa.

Soila Puurtinen

Teemu Moisio on Hotelli Punkaharjun uusi toimitusjohtaja. Vierellä yrityksen perustaja Saimi Hoyer.
Teemu Moisio on Hotelli Punkaharjun uusi toimitusjohtaja. Vierellä yrityksen perustaja Saimi Hoyer.

Teemu Moisio, 40, aloittaa Hotelli Punkaharjun uutena toimitusjohtajana. Moisiosta tulee myös hotellin osakas.

Moisio on aiemmin toiminut matkailu- ja ravitsemisalan kehitystehtävissä sekä yrittäjänä. Moisio on toiminut muun muassa Levin alueella, joten hänellä on vankka kokemus sesonkiluontoisen matkailutuotteiden kehittämisestä. Hän on työskennellyt myös Levin alueen matkailumarkkinoinnin eri osa-alueiden parissa.

Minua kiehtoo kulttuurihistoriallisesti erittäin arvokas ja perinteikäs hotelli sekä omistajien pitkälle viety näkemys hotellin tulevaisuudesta.

Lappeenrantalaislähtöinen Moisio osaa arvostaa Saimaan rantoja.
— Olen ulkoilmaihminen ja pohjoisessa viettämieni vuosien jälkeen palan halusta päästä työskentelemään tutussa ympäristössä, Saimaan rannalla, uusi toimitusjohtaja kertoo hotellin tiedotteessa.

Työssään Moisio saa kontolleen hotellin kasvutavoitteet ja tarkoituksena on, että hän vahvistaa erityisesti myynti- ja markkinointiosaamista.

Kasvun mahdollisuudet yritysasiakkaissa

Saimi ja Thomas Hoyerin perustama hotelli pyrkii tavoittelemaan entistä enemmän yritysasiakkaita ja kehittämään Hotelli Punkaharjun kokouspalvelu- ja tapahtumatuotantoa.

— Visio hotellin tulevaisuudesta on ollut kirkkaana mielessäni siitä asti, kun aloitin yrittäjänä kaksi vuotta sitten. Tahdomme tarjota yhä enemmän kulttuuria ja elämyksiä myös kansainvälisille asiakkaille, Saimi Hoyer sanoo.

Hoyerin mukaan käynnistysvaiheen mittavat investoinnit on saatu hotellin taloudessa tasapainotettua, ja nyt on mahdollisuus kehittää toimintaa edelleen.

Punkaharjun vahvat valtit: historia ja luonto

Hotelli Punkaharju on Suomen vanhin edelleen majoituskäytössä oleva hotelli. Sen historia ulottuu 1840-luvulle, jolloin keisari Nikolai 1 määräsi harjulle rakennettavaksi metsänvartijan talon. Valtionhotellina se aloitti 1800-luvun lopulla.

Hotelli ja sen maisemissa oleva harju ovat innoittaneet Runebergin ja Topeliuksen kaltaisia runoilijoita.

Moisio kertoo seuranneensa hotellin toimintaa siitä lähtien, kun vanha valtionhotelli siirtyi Hoyerien omistukseen. Hotellirakennus ja Punkaharjun kansallismaisema ovat ainutlaatuisia vetovoimatekijöitä — myös Moision mielestä.

— Tehtävä on haasteellinen, mutta ennen kaikkea minua kiehtoo kulttuurihistoriallisesti erittäin arvokas ja perinteikäs hotelli sekä omistajien pitkälle viety näkemys hotellin tulevaisuudesta. Uniikilla tavalla konseptoitu hotelli on laadultaan kansainvälistä tasoa, kaikkia yksityiskohtia myöten.

Moisio on aloittanut tehtävässään tänään tiistaina.