Teemu Laajasalo kehottaa kirkkoa pysymään sanassa, ajassa ja kasassa

Onko kirkko tyytyväinen 200 ”lampaaseen”, jos 22 000 on jossain muualla? Kallion seurakunnan kirkkoherra Teemu Laajasalo saarnaa tänään Reformaatioviikon aloitusmessussa.

Soila Puurtinen

Kallion seurakunnan kirkkoherra Teemu Laajasalo kiteytti Lutherin opit kolmeen pysymiseen: sanassa, ajassa ja kasassa.

Kun Jeesus sanoi, että pitää lähteä etsimään sitä yhtä lammasta ja jättää 99, niin ei hän kai tarkoittanut sitä, että jos meillä nyt on vain se yksi lammas, niin ne muut voikin sitten unohtaa?
Näin mietti Kallion seurakunnan kirkkoherra Teemu Laajasalo Savonlinnan ja Kallion seurakuntien Reformaatioviikon avauksessa Savonlinnan Wanhalla Kasinolla lauantaina. Hänen alustuksensa pohti, mitä nykykirkko voisi ottaa reformaatiosta opiksi.
Laajasalo kiteytti Lutherin opit kolmeen pysymiseen: sanassa, ajassa ja kasassa.
— Jos kirkossa käy 200 ”lammasta” ja 22 000 on käymättä, ei kai pidä tyytyä siihen, että nämä 200 nuuhkivat tyytyväisinä toisiaan? Pitää lähteä hakemaan niin 22 000:tta, nauratti Laajasalo.
Tätä tarkoittaa ajassa eläminen: kirkon pitää olla tässä ajassa ja tämän ajan ihmisten keskellä, tehdä sitä, mikä juuri nyt on tärkeää ja mikä on ihmisille tärkeää.
Kalliossa on toteutettu sekä sanassa että ajassa pysymistä. Siellä pidetään joka päivä useita rukoushetkiä ja raamattutuokioita. Toisaalta kirkko auttaa esimerkiksi kodittomia: se on auki päivisin, jotta sinne pääsee suojaan kylmältä, ja tarjoaa vuoroviikkoina myös yösijaa. Kirkko kunnosti myös luottofillarit, joita kuka vain saa käyttää ja palauttaa — siihen luotetaan.
Laajasalo kannustaa myös kirkon työntekijöitä puhumaan Jeesuksesta, ei itsestään.
— Jeesus on persoona, joka kaikki kunnioittavat ja jonka opetukset ovat kiistattoman hyviä. Puhutaan rohkeasti Jeesuksesta ja Jumalasta, ei peitellen ja kierrellen. Se on sanassa pysymistä.

Kallion seurakunnan kirkkoherra Teemu Laajasalo saarnaa tänään Reformaatioviikon aloitusmessussa. Messu tuomiokirkossa kello 10.

Riitta-Leena Lempinen-Vesa

Riitta-Leena Lempinen-Vesa

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.