Luston uudistunut ravintola avasi ovensa — Nilassa tarjoillaan pitsaa ja bistroruokia kohtuulliseen hintaan

Hotelli Punkaharjun vetämä Luston uudistunut ravintola Nila avasi ovensa ensimmäistä kertaa lankalauantaina.

Soila Puurtinen

Museoravintola Nilan ensimmäisen päivän suosituimmaksi annokseksi nousi korvasienimuikkupitsa.
Museoravintola Nilan ensimmäisen päivän suosituimmaksi annokseksi nousi korvasienimuikkupitsa.

Punkaharjulla sijaitsevan Suomen Metsämuseo Luston uudistunut museoravintola avasi ovensa lauantaina.

Nilaksi nimettyä ravintolaa pyörittää Hotelli Punkaharju ja sen keittiöstä tuttu henkilökunta etunenässä keittiöpäällikkö Mikko Lahtinen.

Aiemmin Luston ravintolatoiminnasta vastannut yrittäjä luopui siitä vuodenvaihteessa.

Pitsaa ja bistroannoksia

Uudesta museoravintolasta haluttiin tehdä helposti lähestyttävä niin, että se tarjoilee jokaiselle jotain. Nilan ruokalista koostuu pitsoista ja bistrotyyppisistä annoksista.

— Ideana on se, että nälkä lähtee yhdellä annoksella. Oma suosikkini on bistroannos, johon sisältyy puolikas paahdettu kana, rakuunaporkkanaa ja kaalisalaattia, keittiöpäällikkö Lahtinen kertoo.

Avajaispäivänä kehuja sai erityisesti korvasienimuikkupitsa. Pitsat tehdään alusta alkaen itse.

— Pitsataikinaa kylmäkohotetaan vuorokausi. Näin taikinan pystyy tekemään todella pienellä hiivamäärällä, joten se on hellempi vatsalle.

Soila Puurtinen

Nilan ja Hotelli Punkaharjun keittiöpäällikkö Mikko Lahtinen lupaa yhden ruoka-annoksen täyttävän vatsan. Vierellä Hotelli Punkaharjun omistaja Saimi Hoyer.
Nilan ja Hotelli Punkaharjun keittiöpäällikkö Mikko Lahtinen lupaa yhden ruoka-annoksen täyttävän vatsan. Vierellä Hotelli Punkaharjun omistaja Saimi Hoyer.

Sieniä ja Palvipirtin possua

Nilan ruokalistalta löytyy Hotelli Punkaharjun ruokalistalta tyypilliseen tapaan paljon metsien antimia sekä lähiruokaa.

Ruokien hinnat ovat kohtuulliset ja myös vegaanisia vaihtoehtoja on tarjolla.
Ravintola tarjoilee arkisin myös kotiruokalounasta.

Ruoka-annosten lisäksi tarjolla on myös kahvilatuotteita vitriinistä.

— Suosikkini on suklainen sienikinuskitartaletti, joka vie tajun herkullisuudellaan, kertoo Hotelli Punkaharjua luotsaava Saimi Hoyer, joka on tyytyväinen uudesta, tutusta kumppanista – Lustosta.

Soila Puurtinen

Nilan avajaisia vietettiin lankalauantaina aurinkoisessa säässä.
Nilan avajaisia vietettiin lankalauantaina aurinkoisessa säässä.

Hoyerin mukaan toiminnan laajentaminen Luston ravintolaan on luonnollinen jatkumo. Yhteistyö alueen yritysten kesken on ehdotonta, että Saimaan alueesta pystytään tekemään ympärivuotinen ja entistä tärkeämpi matkailukohde.

— Liian kauan täälläkin on toimittu niin, että tehdään vain omia juttuja. Nyt monissa paikoissa on viimein tajuttu, että tehdään yhdessä töitä alueemme eteen. Se takaa sen, että Saimaan matkailusta pystytään tekemään eläväisempää, Hoyer selittää.

Tärkeää yhteistyötä

Luston johtaja Pekka Äänismaa kertoi tammikuussa ravintolayrittäjävaihdoksen yhteydessä, että hän on iloinen uudesta kumppanista.

— Museoravintola tuo kaivattua täydennystä alueen ravintolatarjontaan ja tukee museon kehittymistä entistäkin kiinnostavampana koko perheen vierailukohteena.

Ravintola Nila palvelee Metsämuseo Luston aukiolojen mukaisesti. Maanantaisin ravintola on suljettuna, mutta muina päivinä avoinna. Kesä-, heinä- ja elokuussa ruokaa on tarjolla seitsemänä päivänä viikossa.

Museoravintolan virallisia avajaisia vietetään 26. huhtikuuta samalla, kun muun muassa taiteilija Paavo Halosen näyttely avataan museon puolella. Suurelle yleisölle Halonen on tunnettu muun muassa Marimekolle suunnittelimistaan printeistä.

Museoravintola Nila, Lustontie 1, Punkaharju