Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anna-Kristiina Mikkonen: ”Savonlinnan huoli on otettu todesta kuten jo hallitusneuvotteluissa lupailtiin”

"Nyt pitää huolehtia siitä, että tulevat koulutusalat tukevat alueemme vahvuuksia ja että koulutuspaikoista tulee pysyviä ja houkuttelevia."

Timo Seppäläinen

Anna-Kristiina Mikkonen (sd.) on Savonlinnan kaupungivaltuuston puheenjohtajana iloinen, että kaupungin huolet otettiin hallituksessa tosissaan.
Anna-Kristiina Mikkonen (sd.) on Savonlinnan kaupungivaltuuston puheenjohtajana iloinen, että kaupungin huolet otettiin hallituksessa tosissaan.

Savonlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anna-Kristiina Mikkonen (sd.) on kovasti tyytyväinen, että budjettiriihessä toteutui nyt se, mitä hallitusneuvotteluissa luvattiin Savonlinnaan kompensaationa OKL:n lähdöstä kaupungista.

— Haluan kiittää nyt Antti Rinteen hallitusta, että Savonlinnan huoli on otettu todesta kuten jo hallitusneuvotteluissa lupailtiin.

Mikkosen mukaan Savonlinna on pitänyt hyvin tärkeänä, että kaupunkiin saadaan noin 150 uutta aloituspaikkaa ammattikorkeakouluun. Tämä on nyt luvassa.

— Nyt pitää huolehtia siitä, että tulevat koulutusalat tukevat alueemme vahvuuksia ja että koulutuspaikoista tulee pysyviä ja houkuttelevia, Mikkonen sanoo.

Parikkalan rajanylityspaikan kansainvälistämistä Mikkonen pitää erittäin hyvänä uutisena.

— Tämä asia on ollut seutukunnan tavoitteena jo pitkään. Kun 300 kilometrin päässä on 10 miljoonan asukkaan Pietarin seutu, näemme rajanylityspaikan kansainvälistämisen tarjoavan suurta potentiaalia matkailun ja myös elinkeinotoiminnan kannalta. Tätä on odotettu kovasti, Mikkonen sanoo.