Suomen upein kyttäyskoppi Parikkalassa

Kahden metsästysyhdistyksen yhteisponnistus sijaitsee Rauhalan ampumaradan vieressä.

Suomen upein kyttäyskoppi Parikkalassa

Parikkalan Mikkolanniemellä olevalle Rauhalan ampumaradalle rakennettiin puolenkymmentä vuotta sitten kyttäyskoppi.
Se oli Rajan metsästäjien ja Uukuniemen erämiesten yhteishanke.

Torni on nyt saanut Suomen upeimman kyttäyskopin arvonimen. Se tuli Metsästäjäliiton kisassa. Arvonimeä ei ole tornin korkeuksiin vielä kiinnitetty. Sen joutuvat metsästäjät itse tekemään, sillä palkintona oli vain juttu liiton jäsenlehdessä (Jahti 1/2016).

Kyttäyskoppi on ulkoa hyvin siistin näköinen ja mielenkiintoisen elementin siihen tuo tukena oleva telemasto. Sähkölämmitteisessä ja lämpöeristetyssä kopissa on kokolattiamatto, pöytä, pari tuolia, ilmoitustaulu ja suunnitelmissa myös laveri.

Pienistä ikkunoista näkee muun muassa läheiselle riistan ruokintapaikalle. Siinä käy lintujen lisäksi muun muassa karhuja, mäyriä, villisikoja, ilveksiä ja peuroja.

Villisikakanta on kasvanut alueella suureksi. Viime viikolla lähistöltä ammuttiin yksi yksilö. Loput painelivat Venäjälle. Rajalle on matkaa kolmisen kilometriä.

Ruokintapaikalla syötetään viljaa, joskus omenia. Eläimet ovat tottuneet ampuradan ääniin. Kun kesäaikaan iltayhdeksältä päättyvien harjoitusten jälkeen tulee hiljaista, alkaa ruokintapaikalla kuhina.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.