Kerimäellä juhlitaan Puruveden muikkua

Kala on kasvanut viileissä vesissä hyvin ja saalista on saatu.

Muikunpäivän järjestävät Kerimäen aluejohtokunta, Kerimäen Kalatalo, KalaHarrit, Itä-Suomen Kalatalousryhmä, Pro-Puruvesi, Kerimäki-Seura ja Savonlinnan kaupungin kulttuuritoimi.

Kerimäen Kalastajatilalla ja sen ympäristössä vietetään lauantaina Puruveden muikunpäivää.

Tarjolla on luonnollisesti muikkua niin tuoreesta paistettuna, savustettuna ja keitettynä kuin säilyvämpinä jalosteinakin. Kalan käsittelyä ja ruuaksi valmistamista myös esitellään ja pyytämisestä ainakin kunnollisen katiskan tekemistä.

Kalaan taiteellisemmin suhtautuvat pääsevät maalaamaan unelmiensa muikun ja teokset asetetaan näytteille.

Lapsille järjestetään rantaonkikilpailu. Välineet ja syötit löytyvät paikan päältä.

Toimitusjohtaja Terho Kaskinen kertoo suunnitelmistaan rakentaa Savonlinnan ensimmäinen puukerrostalo. Kaskisen rakennusliike on varannut Kirkkorannasta tarkoitusta varten tontin.

Kalastuksesta, uudesta kalastuslaista ja Puruveden tilasta on tarjolla tuoretta tietoa.

Muikunpäivä huipentuu nuotanvetonäytökseen ja saaliista keitettävään rantakalaan Pääkannassa.

Simo Härkönen

Simo Härkönen

Luetuimmat

Kommentoidut