Keskusta haluaa satsata Savonlinnan koulutusvientiin — Ministeriöitten yhteistyötä koulutusviennin edistämiseksi on eduskuntaryhmän kannanoton mukana tiivistettävä

Eduskuntaryhmän mielestä Savonlinnan opiskelija-asunnot, opetustilat ja osaaminen antavat mahdollisuuden esimerkiksi eri maista tulevien opettajien kouluttamiseen.

Keskustan eduskuntaryhmän kesäkokous toteaa kannanotossaan, että koulutusvienti on Savonlinnalle mahdollisuus ja että siihen on satsattava.

Kesäkokous oli Savonlinnassa maanantaina ja tiistaina.

Eduskuntaryhmä toteaa kannaotossaan, että Savonlinnalla on jo nyt yhteistyötä koulutuksen alalla Kiinan ja Venäjän kanssa. Eduskuntaryhmän mielestä Savonlinnan opiskelija-asunnot, opetustilat ja osaaminen antavat mahdollisuuden esimerkiksi eri maista tulevien opettajien kouluttamiseen.

Opetus- ja kulttuuriministeriö, elinkeinoministeriö ja ulkoministeriö toimivat yhteistyössä koulutusviennin edistämisessä. Yhteistyötä on eduskuntaryhmän mielestä edelleen tiivistettävä.

Eduskuntaryhmä huomauttaa kannanotossaan, että koulutusvientiin tarvitaan uudenlaista yritystoimintaa. Opetuksen sisällön asiantuntemuksen lisäksi tarvitaan myynti-, markkinointi- ja kulttuuriosaamista ja yrittäjämyönteisyyttä.

Osallistu keskusteluun

Itä-Savo