Keskusta haluaa satsata Savonlinnan koulutusvientiin — Ministeriöitten yhteistyötä koulutusviennin edistämiseksi on eduskuntaryhmän kannanoton mukana tiivistettävä

Eduskuntaryhmän mielestä Savonlinnan opiskelija-asunnot, opetustilat ja osaaminen antavat mahdollisuuden esimerkiksi eri maista tulevien opettajien kouluttamiseen.

Keskustan eduskuntaryhmän kesäkokous toteaa kannanotossaan, että koulutusvienti on Savonlinnalle mahdollisuus ja että siihen on satsattava.

Kesäkokous oli Savonlinnassa maanantaina ja tiistaina.

Eduskuntaryhmä toteaa kannaotossaan, että Savonlinnalla on jo nyt yhteistyötä koulutuksen alalla Kiinan ja Venäjän kanssa. Eduskuntaryhmän mielestä Savonlinnan opiskelija-asunnot, opetustilat ja osaaminen antavat mahdollisuuden esimerkiksi eri maista tulevien opettajien kouluttamiseen.

Opetus- ja kulttuuriministeriö, elinkeinoministeriö ja ulkoministeriö toimivat yhteistyössä koulutusviennin edistämisessä. Yhteistyötä on eduskuntaryhmän mielestä edelleen tiivistettävä.

Eduskuntaryhmä huomauttaa kannanotossaan, että koulutusvientiin tarvitaan uudenlaista yritystoimintaa. Opetuksen sisällön asiantuntemuksen lisäksi tarvitaan myynti-, markkinointi- ja kulttuuriosaamista ja yrittäjämyönteisyyttä.

Jaana Hänninen

Jaana Hänninen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.