Savonlinnan kaupunginhallitus esittää Louhen koulua lakkautettavaksi — Kaupunginhallitus äänesti myös Kallislahden ja Juvolan koulun lakkauttamisesta, mutta näiden koulujen lakkauttamista ei esitetä

Kaupunginvaltuusto äänestänee kaikkien kyläkoulujen kohtalosta ensi maanantaina. Kaupunginhallitus esittää koulujen lakkauttamiseen liittyvää 25 oppilaan rajaa poistettavaksi.

Tuija Pauhu

Kaupunginhallitus esittää Louhen koulun lakkautusprosessia käynnistettäväksi. Kaupunginhallitus äänesti myös Juvolan ja Kallislahden kouluista, mutta niitä ei esitetä lakkautettavaksi. Kaupunginvaltuusto äänestänee ensi maanantaina kaikista kyläkouluista.
Kaupunginhallitus esittää Louhen koulun lakkautusprosessia käynnistettäväksi. Kaupunginhallitus äänesti myös Juvolan ja Kallislahden kouluista, mutta niitä ei esitetä lakkautettavaksi. Kaupunginvaltuusto äänestänee ensi maanantaina kaikista kyläkouluista.

Kaupunginhallitus esittää Louhen koulun lakkautusprosessia käynnistettäväksi. Kaupunginhallitus esittää, että Louhen koululle suunnitellut miljoonan euron remonttirahat siirretään Anttolan koulun remonttiin.

Esitys syntyi äänin 6—5 kaupunginhallituksen käsitellessä talousarviokokouksessaan koulujen remonttirahoja.

Kaupunginhallitus päättää kyläkoulujen kohtalosta ja muusta talousarviosta ensi maanantaina.

Louhen koulun lakkautusselvitystä kannattivat SDP:n ja vihreiden edustajat sekä Seija Puputti (kok.). Lakkautusselvityksen käynnistämistä vastustivat keskusta ja perussuomalaiset. Sitä ennen oli kannattamattomana rauennut Puputin esitys, jonka mukaan Louhen koulun remontti olisi peruttu ja tehty vain tarvittavat täsmäkorjaukset.

Kaupunginhallitus äänesti myös Juvolan koulun lakkautustoimien käynnistämisestä ja Kallislahden koulun lakkautusselvityksen käynnistämistä. Juvolan lakkauttamista koskeva esitys hävisi äänestyksen äänin 6—5 ja Kallislahden lakkauttamista koskeva esitys äänin 6—4.

Lakkauttamistoimia kannattivat SDP ja vihreät. Keskusta, kokoomus ja perussuomalaiset vastustivat niitä. Kallislahden ja Juvolan kouluja koskevissa äänestyksissä voittivat Seija Puputin esitykset.

Puputin esityksen mukaan Juvolan koulun puolen miljoonan euron suurunen remonttiraha siirretään vuodelle 2021 ja Kallislahden koulun täsmäkorjauksia varten varataan vuosittain 150 000 euroa. Kallislahden koulua koskevasta esityksestä poistettiin 1,4 miljoonan euron peruskorjausrahat.

Kallislahden koulun lakkauttamisesta valtuusto äänesti viimeksi viime viikolla ja päätti täpärässä äänestyksessä, että lakkauttamisprosessia ei käynnistetä.

Kyläkoulujen lakkauttamiseen liittyvä oppilasraja esitetään poistettavaksi

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle äänin 6—5, että valtuusto poistaa kokonaisuudessaan aiemman päätöksensä, joka koskee koulujen lakkauttamiseen liittyvää 25 oppilaan rajaa. Voimassaolevan päätöksen mukaan koulujen lakkauttaminen on otettava valtuuston tarkasteltavaksi, jos oppilasmäärä alittaa 25 oppilasta. Koulua ei ole pakko lakkauttaa, jos oppilasmäärän lasku on tilapäinen. Esioppilaat lasketaan oppilasmäärään.

SDP, kokoomus ja vihreät kannattivat oppilasrajan poistamista. Keskusta ja perussuomalaiset haluaisivat säilyttää oppilasrajan.