Saunakuolemasta annettiin tuomio — Nainen menehtyi saunanlauteille Rantasalmella runsas vuosi sitten

Menehtyneen naisen mies sai oikeudessa tuomion kuolemantuottamuksesta, koska ei huolehtinut humalaisesta saunojasta moneen tuntiin.

Tuija Pauhu

Etelä-Savon käräjäoikeus on tuominnut kuolemantuottamuksesta miehen, jonka vaimo kuoli saunanlauteille runsas vuosi sitten.
Etelä-Savon käräjäoikeus on tuominnut kuolemantuottamuksesta miehen, jonka vaimo kuoli saunanlauteille runsas vuosi sitten.

Etelä-Savon käräjäoikeudessa on tuomittu kuolemantuottamuksesta mies, joka ei huolehtinut saunaan päihtyneenä nukahtaneesta vaimostaan.

Vaimo menehtyi saunanlauteille viime vuoden maaliskuussa Rantasalmella.

Oikeuden asiakirjojen mukaan nainen oli ollut saunassa erittäin vahvassa humalassa. Tilanteen vakavuutta lisäsi se, että hän kärsi sydänsairaudesta, josta aviomies oli ollut tietoinen.

Nainen oli ollut 70–80-asteisessa saunassa useiden tuntien ajan. Mies oli tuona aikana käynyt kolmeen kertaan lisäämässä kiukaaseen puita pitäen saunan lämpimänä.

Hän ei kuitenkaan käyntiensä aikana yrittänyt herätellä vaimoaan, eikä ryhtynyt muihinkaan toimenpiteisiin.

Nainen oli menehtynyt siksi, että hänen elimistönsä lämpötila oli noussut liian korkeaksi. Myös uhrin iho oli palanut etupuolelta kauttaaltaan.

Syyttäjä vaati vastaajalle ehdollista vankeutta tai tuntuvaa sakkorangaistusta. Vastaaja oli oikeudessa kiistänyt kuolemantuottamuksen.

Oikeus tuomitsi miehen kuitenkin kuolemantuottamuksesta 50 päiväsakkoon, josta hänen tuloillaan kertyy maksettavaa 1 100 euroa.