Ei kannata odottaa toista puutarhajätteen ilmaisviikkoa – sellaista ei Nousialan jäteasemalle tänä syksynä tule!

Ilmaiskuormissa tuotiin Nousialan jäteasemalle viime viikolla pääasiassa pensaiden oksia. Lehdet olivat vielä kiinni puussa.
Ilmaiskuormissa tuotiin Nousialan jäteasemalle viime viikolla pääasiassa pensaiden oksia. Lehdet olivat vielä kiinni puussa.

— Nousialan jäteasemalla ei aiota järjestää tänä syksynä toista puutarhajätteiden ilmaisviikkoa viime viikolla pidetyn lisäksi, toteaa Savonlinnan seudun jätehuolto Oy:n toimitusjohtaja Anne Rautiainen.

Ilmaisviikkoa on kaipailtu muun muassa Savonlinnan seudun sosiaalisen median ryhmissä. Syksyn tulo on myöhässä, ja lehti oli vielä kiinni puussa viime viikolla, kun puutarhajätteen sai viedä jäteasemalle maksutta.

— Puutarhajätteet voi tuoda aina Nousialan jäteasemalle hintaan 10 euroa per peräkärrykuorma. Hinta on todella edullinen, Rautiainen sanoo.

Viime viikolla tuotiin peräti 500 kuormaa

Jäteyhtiö otti hänen mukaansa vastaan syksyn ainoaksi jäävällä ilmaisviikolla ennätykselliset yli 500 ilmaiskuormaa.

— Tänä vuonna ilmaisviikko kohdentui erityisesti pensasaidan leikkaajille. Jokin toinen vuosi voi tulla enemmän lehtiharavoinnin jätteitä.

Rautiainen muistuttaa, että jätehuoltoyhtiöllä on ollut myös syksyisin yksi ilmaisviikko vasta kolmen vuoden ajan. Sitä ennen ilmaisviikko oli vain keväällä.

— Ajankohdat on julkaistu aina kevään tiedotuslehdessä, minkä moni ottaa talteen. Ilmaisviikot ovat olleet viikot 20 ja 40, jotta ne olisi helppo muistaa.

Ajankohta ei koskaan sovi kaikille

Rautiaisen mukaan ilmaisviikko aiheuttaa keskustelua joka kevät ja syksy. Koskaan viikko ei ole kaikille sopiva. Hän kuitenkin lupaa, että asiaa on hyvä arvioida tulevaisuudessa uudestaan.

Tulevaisuudessa on myös tarkoitus rakentaa ja laajentaa Nousialan jäteasemalle hyötyjätekenttiä, jolloin palvelu voisi laajentua haluttuun suuntaan.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut