Lossiliikenne pätki iltapäivään saakka Hanhivirralla tutkimusten vuoksi

Enonkoskelainen Aku Pesonen käyttää lossia usein. "Katsoin, että paikalla oli ainakin poliisi ja Destian porukkaa."

Soila Puurtinen

Hanhivirran lossiliikenne kulki iltapäivän hämärtyessä jo normaalisti.

Enonkoskelainen Aku Pesonen asuu Enonkosken kirkolla ja liikkuu melko usein Hanhivirran lossilla, koska hänen kotipaikkansa sijaitsee lossin toisella pohjoispuolella.

Tiistaina iltapäivällä lossilla jälleen Hanhivirtaa ylittänyt Pesonen kertoi tehneensä maanantaina lähtöä kotipaikaltaan kirkonkylälle, kun hän kuuli lossiliikenteen olleen poikki onnettomuuden vuoksi.

— Minä sain onnettomuudesta ihan ensimmäiseksi tiedon tutulta mieheltä, joka on työskennellyt ennen, mutta ei työskentele enää lossikuskina.

— Vaimokin oli minuun sitten yhteydessä, ja piti ajan tasalla, milloin kirkonkylälle olisi mahdollista päästä onnettomuuden aiheuttaman liikennekatkoksen jälkeen. Pääsinkin sitten ylittämään Hanhivirran kuitenkin ennen kuin onnettomuusautoa alettiin nostaa vedestä, Pesonen kertoi.

Soila Puurtinen

Auto luiskahti veteen juuri siinä kohdassa, jossa toisena lossilta poistuva auto kuvassa.

Tiistaina Pesosella oli jälleen asiaa kotopaikalleen. Tällä kertaa lossille pääsyä piti odottaa aamukymmenen aikoihin noin puoli tuntia. Syynä oli se, että paikalla oli hänen laskujensa mukaan noin kymmenen viranomaista tekemässä tutkintaa ja selvityksiä onnettomuudesta.

— Katsoin, että paikalla oli ainakin poliisi ja Destian porukkaa.

Myöhemmin tiistaina iltapäivällä ei lossirannassa voinut enää havaita merkkejä onnettomuudesta.