Puumalan Kuoreksenniemeen Sahanlahden naapuriin on nousemassa korkean tason lomahuviloita – Ensimmäiset seitsemän on tarkoitus rakentaa jo ensi juhannukseksi

Rakennushankkeen investoija on maata omistava Kuoreksenniemi Oy. Huvilat tulevat matkailukeskus Sahanlahti Resortin operoitaviksi.

Vesa Vuorela

Huvilat tulevat matkailukeskus Sahanlahti Resortin operoitaviksi. Kuvassa Sahanlahden Jaana ja Janne Kuivalainen.
Huvilat tulevat matkailukeskus Sahanlahti Resortin operoitaviksi. Kuvassa Sahanlahden Jaana ja Janne Kuivalainen.

Puumalan Kuoreksenniemen alueen rakentamista on tarkoitus jatkaa seitsemällä korkeatasoisella lomahuvilalla.

Pitkään muhinut rakennussuunnitelma on nytkähtämässä eteenpäin, kun Puumalan kunnanhallitus käsittelee Kuoreksenniemi–Sahanlahden asemakaavamuutosta maanantaina. Kunnanjohtaja Matias Hilden esittää hallitukselle kaavan muuttamista ja osittaista kumoamista.

Rakennushankkeen investoija on alueella viitisenkymmentä hehtaaria maata omistava Kuoreksenniemi Oy. Huvilat tulevat viereisen matkailukeskus Sahanlahti Resortin operoitaviksi.

Juha Rika

6613164.jpg

Jos asiat etenevät rakennussuunnitelman kannalta suotuisasti, on Kuoreksenniemi Oy valmis toimimaan nopealla aikataululla.

– Kunnianhimoinen tavoitteemme on, että lomahuvilat valmistuisivat ensi juhannukseksi eli seuraavalle lomasesongille, kertoo Kuoreksenniemi Oy:n omistaja ja hallituksen puheenjohtaja Harri Oesch.

Käsittelyssä oleva asemakaavamuutos mahdollistaa kaikkiaan 28 huvilan rakentamisen, mutta rakennuttajan aikomuksena on aloittaa seitsemällä 80-neliöisellä loma-asunnolla.

– Tarkoitus on jatkaa rakentamista myöhemmin suunnilleen samankokoisissa erissä, kysyntätilanteesta tietysti riippuen, Oesch sanoo.

Kuoreksenniemessä on ennestään 20 loma-asuntoa.

Kotimaassa matkailevat nyt ja myös tulevaisuudessa monet sellaiset, jotka aiemmin ovat lomailleet ulkomailla. — Jaana Kuivalainen

Korona-aika on vankistanut näkymää

Sahanlahti Resortin yrittäjä Jaana Kuivalainen luonnehtii suunniteltuja lomahuviloita "rakenteeltaan ja varustelutasoltaan premium-tason villoiksi", jotka tuovat uudenlaisen vaihtoehdon Sahanlahden ja koko Puumalan majoitustarjontaan.

– Puumalassa on monenmoista loma-asuntokantaa, mutta ei vielä tämäntyyppistä, Kuivalainen näkee.

Kuivalaisen mukaan korona-aika on entisestään vahvistanut näkemystä siitä, että uusille lomahuviloille on tarvetta ja kysyntää.

– Kotimaassa matkailevat nyt ja myös tulevaisuudessa monet sellaiset, jotka aiemmin ovat lomailleet ulkomailla, Kuivalainen uskoo.

– Tulevina vuosina uudet lomahuvilat palvelevat myös esimerkiksi keski- ja eteläeurooppalaisia turisteja, jotka haluavat tulla lomailemaan tänne.

Myös Oesch luottaa lujasti Sahanlahden, Puumalan ja Saimaan vetovoimaan.

– Suunnittelemme huvilat yhteistyössä Sahanlahti Resortin kanssa juuri tällä hetkellä vallitsevaan tarpeeseen, Oesch sanoo.

Uusimmat uutiset