Laitaatsillalle tietullit tänään — Tullimaksun tuotolla rahoitetaan jatkossa Kyrönsalmen siltaläppien aukominen, joka yleisön pyynnöstä tapahtuu suunnilleen yhtä usein kuin ennenkin

Tietullikortteja jaetaan Kauppatorilla tänään. Nopeimmat saavat kortin, johon on valmiiksi ladattu 200 Laitaatsalmen ylitystä.

Soila Puurtinen

Tietullikorttien leimauslaitteet asennetaan tänään Laitaatsalmen sillan molempiin päihin sekä siltahissin sisäänkäyntiin.
Tietullikorttien leimauslaitteet asennetaan tänään Laitaatsalmen sillan molempiin päihin sekä siltahissin sisäänkäyntiin.

Huomaathan, että tämä juttu on julkaistu aprillipäivänä 1.4.2019. Kyseessä on siis aprillipila. Jutussa mainittu Väyläviraston kysely Kyrönsalmen siltojen avaamismahdollisuuden säilyttämisestä on kuitenkin totta. Kysely on 18.4. 2019 klo 16.15 saakka tässä osoitteessa.

Aprillipila kuului näin:

Laitaatsillalle tietullit tänään — Tullimaksun tuotolla rahoitetaan jatkossa Kyrönsalmen siltaläppien aukominen, joka yleisön pyynnöstä tapahtuu suunnilleen yhtä usein kuin ennenkin

Laitaatasalmen sillalla Savonlinnassa otetaan tänään 1. huhtikuuta käyttöön tietullit.

Sillan molempiin päihin asennetaan puoliltapäivin leimauslaite, jossa voi leimata oman tietullikorttinsa. Korteille voi ladata pankkiautomaateilta haluamansa määrän rahaa.

Ylitysmaksu on 50 senttiä kerralta. Kävellen ja pyörällä sillan saa ylittää maksutta, mutta hissiä käyttävien on maksettava siltamaksu.

Tietullikortit jaossa tänään —Nopeimmat saavat ilmaisia ylityksiä

Tietullikortteja jaetaan tänään Kauppatorilla torikellon alla kello 9 alkaen. Sadalle ensimmäiselle jaetaan kortti, johon on valmiiksi ladattu 200 ylitystä eli satasen arvosta rahaa.

Väyläviraston varainhallintapäällikkö Rehti Töyssy kertoo, että Laitaatsalmen siltaverolla rahoitetaan jatkossa Kyrönsalmen siltaläppien aukomisvalmiuden ylläpito ja aukomiskustannukset.

Kyrönsalmensiltoja avataan jatkossa joka toinen viikko satunnaisena päivänä joko aamu-kahdeksan aikoihin tai iltapäivällä kello 16 aikoihin.

Väylävirastolla on meneillään kysely, jossa tiedustellaan kaupunkilaisten mielipidettä siitä, halutaanko Kyrönsalmen sillan aukeavan jatkossakin, vaikka rahtiliikenne kulkee jatkossa Laitaatsalmen korkeiden siltojen alta.

Töyssyn mukaan kyselyä koskeva Facebook-keskustelu on jo osoittanut, että savonlinnalaisten on vaikea luopua Kyrönsalmen avautuvista silloista. Siksi jo nyt varaudutaan päätökseen, jonka mukaan sillat avautuvat jatkossakin suunnilleen entiseen tapaan.

— Muutos olisi niin suuri, että sen on todettu aiheuttavan vakavaa traumatisoitumista savonlinnalaisille, joiden koko maailmankuva perustuu siihen, että silta saattaa aueta milloin tahansa. Siksi Kyrönsalmen siltoja avataan jatkossa joka toinen viikko satunnaisena päivänä joko aamukahdeksan aikoihin tai iltapäivällä kello 16 aikoihin, Töyssy kertoo.

Siltavero ehkä myös Pitkällesillalle

Savonlinnan kaupunki harkitsee ottavansa käyttöön siltaveron myös Pitkälläsillalla, Kauppatorin vieressä.

Kaupungin talouskonsulentti Verona Villi-into myy tänään 16 euron kappalehintaan Kauppatorilla kaupungin siltaverokortteja, jotka voi ottaa käyttöön sitten, kun Pitkänsillan siltaverosta joskus lähiaikoina tulee päätös.

Kaupungin korteille ei ole ladattu valmiiksi ylitysoikeuksia, mutta Villi-innon mukaan kortti kannattaa varmuuden vuoksi ostaa jo nyt.

— Onpahan se sitten kukkarossa valmiina, kun maksutolpat ilmestyvät sillan päätyihin. Villi-into hehkuttaa.

Kaupunki tarjoaa siltaverokortin ostaneille kahvin ja sillivoileivän kaupan päälle.

— Onkin kunnon kahvia eikä mitään kuravettä, Villi-into sanoo.

Kaupungin siltaverkortteja myydään ja Väyläviraston tietullikortteja jaetaan Savonlinnan Torikellon alla 1.4. kello 9 alkaen. Sadalle ensimmäiselle luvassa 200 Laitaatsalmen ylitystä ilmaiseksi.

Lue aiheesta lisää täältä.

Juttua muokattu 2.4. ja kerrottu, että kyseessä on aprillipila.