Aprillipäivänä Savonlinnan kaupunki palkkaa norpankouluttajia ja Laitaatsillalle tulee tietullit — Kerro omat parhaat aprillipilasi

Timo Seppäläinen

Savonlinnan kaupungin aprillipilassa haetaan norpankouluttajia. Itä-Savon aprillipilassa vuonna 2013 Savonlinnaan perustettiin norppapuisto.
Savonlinnan kaupungin aprillipilassa haetaan norpankouluttajia. Itä-Savon aprillipilassa vuonna 2013 Savonlinnaan perustettiin norppapuisto.

Savonlinnan kaupunki julkaisi maanantaina huhtikuun 1. päivänä 2019 verkkosivullaan ja Facebookissa tiedotteen, jossa kerrottiin kaupungin palkkaavan viisi osavuotista norpankouluttajaa.

Tiedotteen mukaan koulutuksen tarkoituksena on lisätä saimaannorpan sosiaalisia ominaisuuksia ja yhteistyötaitoja samoilla opetusmetodeilla, joita delfiinien koulutuksessa käytetään. Näin norpista saadaan karvan verran ihmisystävällisempiä, ja matkailijat pääsevät todennäköisemmin näkemään saimaannorpan.

Haku norpankouluttajaksi tiedotteen mukaan on 1. huhtikuuta, kuinkas muuten.

Itä-Savo kertoi aprillipäivän 2019 aamuna, että Laitaatsillalle tulee tietullit ja että ladattavia tietullikortteja jaetaan kauppatorilla. Jutun mukaan siltaveroa suunnitellaan myös Pitkällesillalle. Maksullisen kortin lunastaneille on tarjolla myös kahvia ja sillivoileipiä.

Vuonna 2016 Itä-Savon aprillipilassa Olavinlinna oli myyty yksityiselle. Vuonna 2015 Nälkälinnanmäelle perustettiin pelikasinoa, jossa aprillipäivänä sai kokeilla laitteita ilmaiseksi.

Aprillipäivänä 2014 Itä-Savon mukaan pidettiin puretun postitalon uudelleenrakennustalkoot.

Vuoden 2013 aprillipäivänä Itä-Savo kertoi, että Savonlinnaan perustetaan norppapuisto. Jutun mukaan aikuinen emonorppa ja samankeväinen kuutti siirrettiin entiseen lohialtaaseen aprillipäivänä.

Oletko itse onnistunut aprillauksessa tai oletko tullut kunnolla aprillatuksi. Kerro parhaat pilasi tämän jutun kommenteissa.