Moottoripyöräilijä kuoli Sulkavalla törmättyään liikennemerkkiin

Törmäystä oli poliisin mukaan edeltänyt voimakas kiihdytys.

Heidi Veijalainen

Liikenneonnettomuudessa Sulkavalla menehtyi 1950-luvulla syntynyt moottoripyöräilijä.
Liikenneonnettomuudessa Sulkavalla menehtyi 1950-luvulla syntynyt moottoripyöräilijä.

Soutuviikonloppu sai sunnuntaina Sulkavalla ikävän lopun, kun poliisi tiedotti kuolemaan johtaneesta liikenneonnettomuudesta.

Hätäkeskukseen sunnuntaina kello 13.22 tulleen ilmoituksen mukaan moottoripyöräilijä oli törmännyt Sulkavalla Sulkavantien, eli tie numero 435:n, ja Kirkkotien risteyksessä liikennemerkkiin.

Poliisin tapahtumapaikkatutkinnan ja silminnäkijöiden havaintojen perusteella moottoripyöräilijä oli kiihdyttänyt voimakkaasti Sulkavantiellä ja törmännyt Kirkkotien risteyksessä liikenteenjakajassa olevaan liikennemerkkiin.

Moottoripyörän kuljettaja todettiin menehtyneeksi tapahtumapaikalla. Liikenneonnettomuudessa menehtyi 1950-luvulla syntynyt pohjoissavolainen mies.

Itä-Savon tietojen mukaan Sulkavantiellä on risteyksen kohdalla 60 kilometrin nopeusrajoitus. Ajorata oli tapahtuma-aikana sateen jäljeltä osittain märkä.

Onnettomuuspaikan kohdalla tieosuus oli noin puolen tunnin ajan suljettuna onnettomuuspaikan tutkinnan ajan.

Sulkavalla vietettiin viikonloppuna Sulkavan Suursoutuja.

Juttua on päivitetty 14.7. klo 20.08: Korjattu onnettomuuspaikan nopeusrajoitusta, joka poliisin tiedotteen mukaan olisi 80, mutta Itä-Savon tietojen mukaan 60 kilometriä tunnissa.