Essote ja Keski-Suomen sairaanhoitopiiri suunnittelevat lyövänsä hynttyyt yhteen erikoissairaanhoidossa

Tarkoitus on, että sairaanhoitopiirit huolehtisivat palvelujen järjestämisestä ja yhteinen liikelaitoskuntayhtymä tuotannosta.

Taru Hokkanen

Mikkelin sairaalan toiminnoista tulee osa Essoten ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirin yhteistä liikelaitoskuntayhtymää, jos sairaanhoitopiirien aiesopimus toteutuu.
Mikkelin sairaalan toiminnoista tulee osa Essoten ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirin yhteistä liikelaitoskuntayhtymää, jos sairaanhoitopiirien aiesopimus toteutuu.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote ja Keski-Suomen sairaanhoitopiiri aikovat perustaa yhteisen erikoissairaanhoidon liikelaitoskuntayhtymän. Sairaanhoitopiirit ovat neuvotelleet sitä koskevan aiesopimuksen.

Kuntayhtymien hallitukset saavat päätettäväkseen aiesopimuksen, jossa valmistelun lähtökohtana on, että Keski-Suomen ja Mikkelin keskussairaalat ovat tarkoituksenmukaisilta osin samassa liikelaitoskuntayhtymässä.

Liikelaitoskuntayhtymässä palvelujen järjestäjä ja tuottaja on erotettu toisistaan. Sairaanhoitopiirit huolehtivat järjestämisestä ja yhteinen liikelaitoskuntayhtymä tuotannosta.

— Aiesopimuksella haluamme asettaa valmistelulle vahvan konkreettisen tavoitteen, jolla Essoten puolelta tähdätään Mikkelin keskussairaalan vahvistamiseen niin osaavien ammattilaisten käytössä kuin potilaiden hoidossakin, kertoo kuntayhtymän johtaja Risto Kortelainen Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymästä.

— Tämä hyödyttää vastavuoroisesti kumpaakin sairaalaa ja tällä tavoitellaan myös myönteisiä kustannusvaikutuksia. Yhteistyön syventäminen vaatii perusteellisen käytännön valmistelun ja sen jälkeen päätöksiä. Heti aiesopimuksen hyväksymisen jälkeen alkaa perusteellinen valmistelu, jonka aikana ammattilaiset pääsevät kertomaan näkemyksiään, Kortelainen sanoo.

Vastaavalla tavalla on organisoitu muun muassa Islab, Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymä, jonka kautta tuotetaan laajasti laboratoriopalveluja Itä-Suomessa.

Aiesopimus tulee Essoten hallituksen käsittelyyn 16.5. ja KSSHP:n hallitukseen 15.5.

Kommentoidut