Sosterin alueella todettu lauantaina kaksi uutta koronatartuntaa: Tartunnat liittyvät viikolla todettuun koronatapaukseen

Sosterin mukaan on mahdollista, että kyseiseen tartuntaketjuun liittyen tulee vielä uusia koronavirustapauksia.

Soila Puurtinen

Sosterin julkaiseman tiedotteen mukaan on mahdollista, että nyt havaitusta tartuntaketjusta tulee vielä uusia tartuntoja. Kuvituskuva.
Sosterin julkaiseman tiedotteen mukaan on mahdollista, että nyt havaitusta tartuntaketjusta tulee vielä uusia tartuntoja. Kuvituskuva.

Itä-Savon sairaanhoitopiirin Sosterin alueella on todettu lauantaina kaksi uutta koronavirustartuntaa. Sosterin julkaiseman tiedotteen mukaan tapaukset liittyvät kaksi päivää sitten 21. toukokuuta todettuun tapaukseen.

Tartunta on saatu Suomen rajojen ulkopuolelta. Sosterin tiedotteessa painotetaan, että tapaukset eivät liity koulujen ja päiväkotien avaamiseen.

Sosteri on aloittanut tartuntaketjujen selvitystyön lauantaina todettujen tapausten johdosta. Sosterin mukaan on mahdollista, että kyseiseen uuteen tartuntaketjuun liittyen voi tulla vielä uusia koronavirustapauksia.

Sosteri toivoo varovaisuutta

Itä-Savon sairaanhoitopiirin alueella ehti tulla kuukauden tauko uusien koronavirustapausten toteamisessa.

Sosterin lääkärit muistuttavat, että epidemia voi edelleen levitä uudelleen nopeasti, eikä koronatauti ole kadonnut, vaan olemassa.

Sosterista toivotaan ihmisten noudattavan annettuja hygieniaohjeita. Niiden mukaan ihmisten tulee välttää tarpeetonta oleskelua julkisilla paikoilla, pidättäytyä yli 10 hengen kokoontumisista ja huolehtia turvaetäisyyksistä. Myös käsi- ja yskimishygienian noudattaminen on ensiarvoisen tärkeää. Myös ohjeet riskiryhmien suojelusta pätevät edelleen, Sosterin julkaisemassa tiedotteessa neuvotaan.

Koronaviruksen itämisaika on vuorokaudesta jopa kahteen viikkoon. Itämisajalla tarkoitetaan aikaa tartunnan saamisesta oireiden ilmenemiseen.

Ennen sairauden puhkeamista tartunnan saanut henkilö voi tietämättään levittää koronavirusta eteenpäin noin 1+2 vuorokautta ennen oireiden alkamista.