Kevään kumppanuuspöytäkierros alkaa kaupunkikeskustan tilaisuudella Joelissa ensi tiistaina

”Katiskaan mahtuu vielä uusia ideoita”, kannustaa yhteyshenkilö Jaana Luostarinen.

Soila Puurtinen

Jaana Luostarinen houkuttelee kaupunkilaisia mukaan keskustelemaan oman asuinalueensa kehittämisestä ja viihtyisyydestä.
Jaana Luostarinen houkuttelee kaupunkilaisia mukaan keskustelemaan oman asuinalueensa kehittämisestä ja viihtyisyydestä.

— Katiskaan mahtuu vielä uusia ideoita, joilla kehitetään Savonlinnaa sekä keskustasta että kyliltä.

Näin houkuttelee kumppanuuspöytien yhteyshenkilö Jaana Luostarinen kaupungin asukkaita kevään kumppanuuspöytäkierroksen kynnyksellä.

Kaikille avoimet keskustelu- ja ideointitilaisuudet käynnistyvät ensi viikon tiistaina 19. maaliskuuta pääkirjasto Joelissa, jossa pidetään keskikaupungin keskustelutilaisuus puheenjohtaja Jyrki Huttusen johdolla. Tilaisuuteen on kutsuttu alustamaan Janne Laine ja Markku Kiiski.

— Jäsenneltyjen ehdotusten pohjalta voitaisiin keskustelua viedä jo vähän pidemmälle, ja paikalle osattaisiin kutsua kyseisiin aihealueisiin perehtyneitä viranhaltijoita, Luostarinen perustelee.

Toimenpide-esitysten toivotaan olevan konkreettisia ideoita, jotka koskettavat mahdollisimman montaa kaupunkilaista. Mikäli mahdollista, niin olisi hyvä, vaikka ennalta selvittää vähän myös kustannuksia.

Myös ilman ideoita voi tulla

Luostarinen kuitenkin korostaa, että tilaisuudet ovat nimensä mukaisesti kaikille avoimia keskustelutilaisuuksia, joissa pääsee kertomaan toiveita oman asuinalueen kehittämiseen ja viihtyvyyteen liittyvistä asioista.

— Ja tänne voi tulla myös ilman ainuttakaan ideaa puhtaasti kuuntelemaan millaisia ideoita muilla on, Luostarinen toteaa.

Hankkeita voidaan ideoida ja työstää tilaisuuksissa yhdessä puheenjohtajiston kanssa. Kuntalaiset voivat myös perustaa hankkeelle suunnittelutyöryhmiä saman teeman puolestapuhujista.

Kumppanuuspöydissä on jaossa lähidemokratiaan tarkoitettua rahaa 30 000 euron verran.

Toimenpide-esityksiä voi postittaa ennakkoon osoitteeseen lahde.vaikuttaa@gmail.com sivujen kautta. Lisätietoja antaa Jaana Luostarinen numerosta 044 741336

3.

Kumppanuuspöytä-tilaisuudet

Kaupunkikeskusta tiistaina 19.3. klo 17-19, Pääkirjasto Joeli, Miitti

Punkaharju keskiviikkona 27.3. klo 17-19, Punkaharjutalo, kokoushuone 201

Sääminki torstaina 4.4. klo 17-19, Pääkirjasto Joeli, Miitti

Kerimäki keskiviikkona 24.4. klo 17-19, Kerimäkitalo, ent. valtuustosali

Savonranta tiistaina 7.5. klo 17-19, Savonrannan koulu, ruokala

Uusimmat uutiset