Siilinjärvelle matkannut 80-metrinen rahtilaiva juuttui yöllä karille Puumalan Hevossalon saaren edustalla

Poliisin mukaan laivassa on tekninen vika, joka heikensi ohjattavuutta. Pelastuslaitoksen mukaan pahemminkin olisi voinut sattua.

Roosa Salminen

Puumalan itäpuolelle Saimaan saaristoon juuttunut rahtilaiva yritetään irrottaa karilta tämän päivän aikana.
Puumalan itäpuolelle Saimaan saaristoon juuttunut rahtilaiva yritetään irrottaa karilta tämän päivän aikana.

Puumalan Hevossaaren edustalla karille ajanut 80-metrinen rahtialus pääsee jatkamaan matkaansa Savonlinnan kautta Siilinjärvelle tänään.

Antiguan ja Barbudan lipun alla purjehtiva alus juuttui keulasta karille Puumalan itäpuolella Osmonaskeleenselällä Hevossaaren edustalla puolen yön aikaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

Laivassa oli kahdeksan hengen miehistö ja se oli matkalla Siilinjärvelle.

Lastia laivassa ei ollut.

—Tässä päästiin nyt niin vähällä kuin karilleajotilanteessa voi päästä, kertoo päivystävä palomestari Ville Tuovinen Etelä-Savon pelastuslaitoksen Savonlinnan toimipisteestä.

Laivasta ei ole päässyt veteen vuotoja eikä laivan runko ole vaurioitunut.

Poliisin tilannekeskuksesta kerrotaan, että karilleajon syy oli tekninen vika, joka vaikutti laivan ohjattavuuteen. Laivaa ohjasi luotsi.

Vielä ei ole tiedossa missä laivaa ryhdytään korjaamaan ja mistä laivalle tuodaan korjaajat. Asia ei kuulu pelastuslaitokselle eikä poliisille, sillä pelastustyöt ovat päättyneet kello kolmen aikaan aamuyöllä eikä asiassa epäillä rikosta.

Traficom selvittää asiaa.

Juttua päivitetty 19.6. kello 10.58, laivan liikennöinnin osalta jatkotoimia selvittää Traficom.