Kulttuurimatkailu kerää 350 osallistujaa syyskuussa Kulttuurifoorumiin Savonlinnasaliin

Suomalais-venäläinen Kulttuurifoorumi etsii suomalaisille venäläiset yhteistyökumppanit kulttuurin ja taiteen hankkeisiin. Hakuaika on helmikuun loppuun.


Syyskuun viimeisenä viikonloppuna Savonlinnasali täyttyy suomalais-venäläiseen Kulttuurifoorumin osallistujista. Järjestyksessä 19. Kulttuurifoorumin teemana on kulttuurimatkailu.


Kulttuurifoorumi-toiminta käynnistyi vuonna 2000 ja kuluneiden vuosien aikana on löydetty kumppanit yli 1300 yhteistyöideaan. Joka toinen vuosi foorumi järjestetään Suomessa ja joka toinen vuosi Venäjällä. Viime vuonna se järjestettiin Pietarissa.

Ei tarvitse osata venäjää.


Suomi-Venäjä-Seura on kulttuurifoorumin pääjärjestäjä yhteistyössä Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Venäjän kulttuuriministeriön kanssa.
Suomalaisilla kulttuurin ja taiteen edustajilla on aikaa helmikuun loppuun hakea venäläistä yhteistyökumppania.


Suomi-Venäjä-Seuran projektipäällikkö Olga Kauppinen korostaa, että yhteistyökumppanihanke on avoin ja ilmainen kaikille, eikä sido mihinkään. Ei tarvitse osata venäjää. Tulkkaus järjestetään.

Kumppania voivat hakea esimerkiksi muusikot, historioitsijat, urheiluseurat, yritykset, yksityiset, oppilaitokset. Hakemus tehdään verkossa. Venäläiset yhteistyökumppaniehdokkaat selviävät touko-kesäkuun aikana ja suomalainen hakija saa itse päättää, kenen kanssa aloittaa neuvottelut.

      
Savonlinnan kaupungin kulttuuritoimen johtaja Outi Rantasuo suosittelee hakemaan. Viime vuosina Etelä-Savosta ja Savonlinnasta on ollut vain muutama hakija. Aikaisempia venäläisen kulttuurikumppanin hakijoita on esimerkiksi Opas-Tiina Puumalasta ( Saimaan tarinaa ikivanhoilta vesireiteiltä) ja Lappeenrannan museohanke.


Kulttuurisfoorumia tukemassa ovat Savonlinnan kaupunki, opetus- ja kulttuuriministeriö, Taiteen edistämiskeskus, ELY-keskukset, Aluehallintovirastot ja Etelä-Savon maakunta.