Yrittäjyydestä kiinnostuneet nuoret janoavat yrittäjätarinoita — tule kertomaan omasi Savonlinnan Kulttuurikellariin joulukuussa!

”Yrittäjyys kiinnostaa, koska siinä on itse oma pomonsa ja saa laittaa oman osaamisensa peliin”, kiteyttävät Roosa Heiskanen, Jasmin Lappalainen ja Maisa Joronen Savonlinnan 4H-yhdistyksestä.

Soila Puurtinen

Mika Laitinen, Aaro Laukkanen, Jasmin Lappalainen, Roosa Heiskanen, Anton Hokka sekä Maisa Joronen Savonlinnan 4H-yhdistyksestä haastavat yrittäjät kertomaan tarinansa Kulttuurikellarissa 1. joulukuuta.
Mika Laitinen, Aaro Laukkanen, Jasmin Lappalainen, Roosa Heiskanen, Anton Hokka sekä Maisa Joronen Savonlinnan 4H-yhdistyksestä haastavat yrittäjät kertomaan tarinansa Kulttuurikellarissa 1. joulukuuta.

Haluamme tällä tavoin olla osaltamme nostamassa Savonlinnaa nousuun. — Maija Tuunanen

Millainen on yrittäjä yrityksensä takana? Kuinka hän hän oikein päätyi yrittäjäksi ja minkälaista arkea hän elää? Miten hän selviää kaikesta, ajatteleeko hän vain rahaa, onko yrittäjällä ollenkaan vapaa-aikaa?

Näitä tarinoita nuoret janoavat, mutta eivät niitä juuri missään kuule. Tilanne korjaantuu lauantaina 1. joulukuuta, kun joukko yrittäjiä nousee Kulttuurikellarin Savonlinna Innosteessa — Miksei yrittäis? -tapahtumassa kertomaan nuorelle yleisölleen yrittäjyydestä.

Yrittäjät haastetaan tarinoitaan kertomaan

Uudenlaisen tapahtuman toteuttaa Savonlinnan 4H-yhdistys, joka lähtee kierrokselle haastamaan yrittäjiä mukaan rentoon tapahtumaan. Tapahtuma on osa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun toteuttamaa Digillä duuniin -hankketta, jossa muun muassa innostetaan nuoria yrittäjyyteen.

Menossa on tapahtumavalmennuskurssi, joka tähtää tämän tapahtuman tuottamiseen.

— Haluamme tällä tavoin olla osaltamme nostamassa Savonlinnaa nousuun, kertoo Savonlinnan 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Maija Tuunanen.

Perjantaina hän sekä kuusi nuorta tapahtumajärjestäjää 4H-yhdistyksestä tutustuivat ensimmäistä kertaa tapahtumapaikkana toimivaan Kultuurikellariin.

Tavoitteena rento tapahtuma

Mika Laitinen, Anton Hokka ja Aaro Laukkanen ovat keskittyneet tapahtuman sisällön ideointiin.

Roosa Heiskanen, Jasmin Lappalainen ja Maisa Joronen puolestaan lähtevät markkinoimaan tapahtumaa kouluihin tavoitteenaan saada paikalle sankoin joukoin yrittäjyydestä kiinnostuneita nuoria.

Tarinoiden lisäksi luvassa on nuorten itsensä esittämää musiikkia, tietokonepeliturnaus ja toiminnallisia rasteja.

Yrittäjän vapaus viehättää

— Yrittäjyys kiinnostaa nuoria nykyisin. Se on yksi vaihtoehto esimerkiksi silloin, jos ei saa kesätöitä, kertoo Jasmin Lappalainen.

— Yrittäjyys kiinnostaa, koska siinä on itse oma pomonsa ja saa laittaa oman osaamisensa peliin, kiteyttävät tytöt kuin yhdestä suusta.

Savonlinnan 4H-yhdistyksen siipien suojassa nuoret ovat perustaneet 16 4H-yritystä, joissa työskentelee yli 30 nuorta. Lisäksi nuoria työskentelee duuniringissä, kerho-ohjaajina, iltapäivätoimen ohjaajina sekä erilaisissa hankkeissa.

Toiminnan mittakaavasta antaa kuvaa alle 29-vuotiaille vuosittain maksettujen palkkojen määrä, joka on tänä vuonna lähes 100 000 euroa. Luvussa eivät ole mukana 4H-yritysten yrittäjilleen tuomat tulot.

Uusimmat uutiset