Valtuusto kävi käsiksi kaupunkistrategiaan — Liikenneyhteyksistä puhuivat melkein kaikki

Virkamiestyössä kaupungin visioksi eli tulevaisuuden tavoitteeksi ehdotetaan, että Savonlinna olisi ”elinvoimainen, ihmisläheinen ja kansainvälinen Saimaan saaristokaupunki”.

Timo Seppäläinen

Lentoja Savonlinnan ja Helsingin välillä lentää unkarilaisyhtiö Budapest Aircraft Service.
Lentoja Savonlinnan ja Helsingin välillä lentää unkarilaisyhtiö Budapest Aircraft Service.

Liikenneyhteyksien kohentaminen, ihmisten hyvinvointi, matkailun markkinointi, yritystoiminta, koulutus sekä kaupunkilaisten vaikutusmahdollisuudet ovat suosituimpia puheenaiheita, kun Savonlinnan kaupunki hioo strategiaansa vuosille 2018—2022.

Valtuusto päättää strategian lopullisesta sisällöstä syys—lokakuussa. Sitä ennen valtuustolla on toinen strategiaseminaari elokuun lopussa, ja strategialuonnos tulee myös kuntalaisten kommentoitavaksi.

Asiantuntijatyöryhmät esittelivät maanantaina kaupunginvaltuutetuille konkreettisia ideoitaan kaupungin kehittämiseksi.

Liikenneyhteyksien merkitystä korostivat lähes kaikki asiantuntijatyöryhmät riippumatta siitä, oliko työryhmän teemana teollisuus, yrittäjyys, matkailu, vanhukset vai nuoriso.

Liikenneyhteyksiin luetaan lentoliikenteen säilyminen, tiestön kunto, kilpailukykyinen raideliikenne sekä toimiva kaupungin sisäinen joukkoliikenne.

Virkamiestyössä kaupungin visioksi eli tulevaisuuden tavoitteeksi ehdotetaan, että Savonlinna olisi ”elinvoimainen, ihmisläheinen ja kansainvälinen Saimaan saaristokaupunki”. Osa valtuutetuista olisi valmis iskevämpäänkin ilmaisuun. Jotkut olisivat halunneet lisätä siihen lisää laatusanoja, kuten turvallisuuden.

Päättyvällä valtuustokaudella Savonlinna on ollut ”kansainvälisesti kiinnostava, kehittyvä ja luonnonläheinen Saimaan saaristokaupunki”.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.