Yliopiston vanha puutarha ja ympäröivä alue halutaan siistimmäksi jo alueen koululaisiakin varten — Heikkarin vanhempainyhdistys on tarttunut tuumasta toimeen

Tuija Pauhu

Talvisalon koulun Heikinpohjan toimipisteen ympäristöä ja vanhaa yliopiston puutarhaa halutaan siistiä.
Talvisalon koulun Heikinpohjan toimipisteen ympäristöä ja vanhaa yliopiston puutarhaa halutaan siistiä.

Talvisalon koulun Heikinpohjan toimipisteen, eli Heikkarin vanhempainyhdistys, on yhdessä kaupungin kanssa viime syksyn aikana valmistellut koulun suuren tontin saattamista ehompaan kuntoon.

Puutarhan ja puiston entistä ehompaan kuntoon saattamiseksi järjestetään vanhempainyhdistyksen toimesta keskustelutilaisuus Heikinpohjan koulun Sampo-salissa maanantaina 28. tammikuuta.

Yliopistolta kaupungin omistukseen vapautunut alue on mainiosti koululaisten lähiopetukseen ja kaupunkilaisten virkistäytymiseen sopiva.

Puutarhan ja puiston hoitamattomuus yliopiston viimeisimpinä omistusvuosina näkyy nyt selvästi ja siksi tähän toimeen on tartuttu. Alueella on myös paikallishistoriallista arvoa heikinpohjalaisten ulkoilualueena kasvitieteellisen arvon lisäksi.

Kunnostuksen valmistelu on tähän asti sisältänyt alueen kartoitusta, toiminnallista suunnittelua ja jopa käytännön toimenpiteitäkin. Alueen ensisijaiset käyttäjät, oppilaat, ovat suunnittelun fokuksena, mutta alueella on tilaa runsaasti muillekin käyttäjille.

Tämän vuoksi Heikkarin vanhempainyhdistys järjestää aiheesta keskustelutilaisuuden

Tilaisuudessa esitellään suunnitelman nykytilanne ja otetaan vastaan kaikki kaupunkilaisten alueen käyttöön esittämät ideat.

Keskustelutilaisuus Heikinpohjan koulun ympäristön siistimisestä maanantaina 28.1.2019 klo 18—20 koulun Sampo-salissa.