Seurakuntapastori Sari Vauhkonen Punkaharjun liikenneonnettomuudesta: ”Jokaisella on oikeus surra”

Punkaharjulla keskiviikkona sattunut nuoren kuoleman ja toisen vakavan loukkaantumisen aiheuttanut onnettomuus aiheuttaa pienellä paikkakunnalla valtavasti surua. Punkaharjun kappeliseurakunnan seurakuntapastori Sari Vauhkonen muistuttaa, että jokainen saa surra.

Antti Varonen

Onnettomuuspaikalle Punkaharjun Putikon risteykseen on tuotu kukkia ja kynttilöitä.
Onnettomuuspaikalle Punkaharjun Putikon risteykseen on tuotu kukkia ja kynttilöitä.

Punkaharjun kappeliseurakunnan seurakuntapastori Sari Vauhkosen mukaan aika näyttää, miten paikkakunnalla sattunut onnettomuus vaikuttaa elämään Punkaharjulla. Putikon tasoristeysonnettomuudessa kuoli keskiviikkona 18-vuotias nuori ja loukkaantui vakavasti 17-vuotias nuori.

Vauhkosen mukaan pienellä paikkakunnalla sattuneessa onnettomuudessa kyse on yhteisestä surusta, sillä siellä kaikki tuntevat kaikki.
Seurakuntapastori muistuttaa, ettei kenelläkään ole yksinoikeutta suruun.
— Jokaisella on oikeus surra, olkoon läheinen tai kaukainen.

Vauhkosen mukaan suru on aina aitoa ja jokainen ihminen kokee sen omalla tavallaan. Vaikka sosiaalinen media tarjoaa nykyään paljon kanavia surun jakamiselle, Vauhkosen mukaan suuren menetyksen kohdanneet ihmiset kaipaavat yhä kohtaamista kasvotusten.
Savonlinnan seurakunnan Punkaharjun kappeliseurakunta järjesti Putikon tasoristeysonnettomuuden johdosta suruhartauden Punkaharjun kirkossa torstai-iltana.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.